Çocuk Koruma Koordinasyon Kurulu toplandı

Çocuk Koruma Kanununa göre verilen koruyucu ve destekleyici tedbir kararlarının uygulanmasına yönelik İl Koordinasyon Kurulu’nun Aralık ayı toplantısı, Valilik Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

Çocuk Koruma Koordinasyon Kurulu toplandı
Çocuk Koruma Kanununa göre verilen koruyucu ve destekleyici tedbir kararlarının uygulanmasına yönelik İl Koordinasyon Kurulu’nun Aralık ayı toplantısı, Valilik Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz’un başkanlığında yapılan toplantıya, Vali Yardımcısı Şenol Turan, Kelkit, Köse, Kürtün ve Torul Kaymakamları, İl Emniyet Müdürü, Belediye Başkan Yardımcısı ve komisyon üyesi kurum müdürleri katıldı.

Koruma ve barınma altında bulunan çocukların durumlarının görüşüldüğü toplantıda, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından uygulanan tedbir kararları değerlendirildi. Ayrıca, Gümüşhane il merkezi ve ilçelerinde, 5395 sayılı Çocuk Koruma Kanunu çerçevesinde karşılaşılan sorunların da görüşüldüğü toplantıda, kurul üyelerinin görüş ve önerileri üzerinde bilgi alışverişinde bulunuldu.

Toplantıda konuşan Vali Yücel Yavuz, 5395 sayılı Çocuk Koruma Kanununun, belirli durum ve şarttaki çocukların devlet tarafından koruma altına alınması konusundaki esasları belirleyen bir kanun olduğunu belirterek, “Çocuklarımızın korunması konusunda, kanun ve mevzuat açısından her türlü tedbir alınmıştır. Ancak bunların uygulanması konusunda da özverili çalışmalar yapılması gerekmektedir. Eğer zor durumdaki bir tane çocuğumuz dahi, kanunda öngörülen tedbirlere tabi tutulmadan şuanda kötü şartlarda yaşıyorsa, bunun vebali hepimizin üzerinedir.” dedi.

Anne babası hasta veya evlatlarını bakmak konusunda yetersiz olan çocukların, kötü ve zor şartlarda büyümek durumunda kaldığına değinen Vali Yavuz, bu gibi konulardan öncelikle mahalle muhtarlarının haberdar olması gerektiğini söyleyerek, “Böyle hassas bir konunun, ekonomik ve sosyal destek ile aile içerisinde, çocuğun ortamının iyileştirilmesiyle çözülmesi en güzel olanıdır. Ama eğer bu sağlanamıyorsa da, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğümüzde çocuklarımızın huzur ve güven ortamında en iyi şekilde yetiştirileceğini tüm vatandaşlarımızın bilmesi gerekiyor ve bu konuda bilinçlendirilmeleri de bizlerin görevi.” şeklinde konuştu.
Güncelleme Tarihi: 30 Aralık 2014, 21:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER