Vali Tanrısever'den yeni seçilen Belediye Başkanlarına ziyaret

Gümüşhane Valisi Alper Tanrısever, Kelkit ilçe ziyaretleri kapsamında 31 Mart seçimlerinin ardından ilçeye bağlı Beldelerde seçilen Belediye Başkanlarının tamamını ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerini iletti.

Vali Tanrısever'den yeni seçilen Belediye Başkanlarına ziyaret

Vali Tanrısever, ilçede ilk olarak Kelkit Kaymakamı Kadir Algın’ı makamında ziyaret etti. Ardından Satala Antik Kentinde yürütülecek çalışmalarla ilgili koordinasyon toplantısına başkanlık yapan Vali Tanrısever, toplantının ardından Kelkit Belediye Başkanı Ünal Yılmaz’ı makamında ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerini iletti.

“Elimizden gelen her türlü desteği sizlere vereceğiz”

Belediye girişinde Başkan Yılmaz ve Belediye Meclisi üyeleri tarafından karşılanan Vali Tanrısever, “Kelkit gibi önemli bir ilçede hizmet vereceksiniz. Bizler de elimizden gelen her türlü desteği sizlere vereceğiz. İnşallah Kelkit’i eski görkemli günlerine hep beraber kaymakamımızla, belediyemizle beraber sizlerin de desteğiyle geri döndürmenin derdinde olacağız. Kelkit bizim en büyük ilçemiz. Bunun için Kelkit’in tarımından, sulamasından, sanayisinden, turizminden yapılacak çok işimiz var. Durmadan, yorulmadan çalışacağız. Sadece Kelkit’te değil, Gümüşhane'nin her noktasında kıymetli kaymakamlarımızın, belediye başkanlarımızın, muhtarlarımızın, çakılacak bir çivi, koyulacak taş üstüne taş konusunda her türlü desteğimizi sağlayacağız. Eğer kendi kaynaklarımız yetersiz olursa Ankara'dan destek alma konusunda da topyekun mücadele edeceğiz” dedi.

“Kelkit’e çok şeyler yapmayı, çok şeyler kazandırmayı planlıyoruz”

Kelkit Belediye Başkanı Ünal Yılmaz da ziyareti için Vali Tanrısever’e teşekkür ederek, “Sizden aldığımız enerjiyle bugün bir şeylere talip olduk. Başta siz olmak üzere hükümetimizden, milletvekillerimizden alacağımız destekle Kelkit’e çok şeyler yapmayı, çok şeyler kazandırmayı planlıyoruz. Ama öncelikle Valimizin her projemizin arkasında olması lazım. Deneyimimiz var” diye konuştu.

Vali Tanrısever daha sonra sırasıyla ilçeye bağlı Deredolu Belde Belediye Başkanı Ökkeş Alkan ve Belediye Meclisi üyelerini, Öbektaş Belde Belediye Başkanı Muharrem Kartal ve Belediye Meclisi üyelerini, Gümüşgöze Belediye Başkanı Celil Erdoğan ve Belediye Meclisi üyelerini, Söğütlü Belediye Başkanı İsa Koç ve Belediye Meclisi üyelerini, Ünlüpınar Belde Belediye Başkanı Fikri Özer ve Belediye Meclisi üyelerini ziyaret etti.

“Bugün tüm günümüzü Kelkit’e ayırdık”

Ziyaretleri sırasında çay ocağı ve parklarda oturan vatandaşlarla sohbet edip o sırada yoldan geçen çocuklara da oyuncak hediye eden Vali Tanrısever, ziyaretlerinin ardından yaptığı açıklamada “Bugün tüm günümüzü Kelkit’e ayırdık. İlk başta en fazla kıymet verdiğimiz Satala Antik Kentiyle ilgili yetkililerin katılımıyla bir toplantı yaptık. Satala Antik Kenti için çok ciddi bir kaynak ayrıldı. Bu kaynağın biran önce kullanılarak Satala Antik Kentinin ayağa kalkmasında önemli bir adım atılmasını bekliyoruz, çabalarımız bu yönde. Sadak köyü sınırlarında başlayan Sadak Sulama Barajı ve sulama inşaatıyla ilgili olarak DSİ 22.Bölge Müdürü Fatih Kişi, tüm heyetiyle geldi. Kelkit Belediye Başkanlığımızın ev sahipliğinde toplantı yaptık. Sadak’tan sulama hattına bugün itibariyle su verildi. İlgili firma ve DSİ heyeti bu çalışmayı yapacak. Kelkit Belediye Başkanımız Ünal Yılmaz başta olmak üzere 31 Mart’ta seçimi kazanan tüm Belde Belediye Başkanlarımıza uğrayarak hayırlı olsun dileklerimizi ilettik. Ziyaretler kapsamında daha önce organize sanayi bölgesi olarak ayrılan alanda inceleme yaptık. Daha önce hazırlanan dosyayı aldım. O dosyayı inceledikten sonra ilerleyen zamanlarda bir karar verip Kelkit’e bir organize sanayi kazandırmanın derdine düşeceğiz. Kaymakamımıza, Kelkit Belediye Başkanımıza ve tüm Belde Belediye Başkanlarımıza teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.
 

Güncelleme Tarihi: 08 Mayıs 2024, 20:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER