Gümüşhane İl Genel Meclisini Mayıs ayı toplantıları sona erdi

Gümüşhane İl Genel Meclisi'nin geçtiğimiz hafta başlayan mayıs ayı toplantıları sona erdi.

Gümüşhane İl Genel Meclisini Mayıs ayı toplantıları sona erdi

İl Genel Meclisi Başkanı Av. Eşref Balki başkanlığında yapılan ve 5 gün süren toplantılarda gündemde yer alan maddeler görüşülerek karara bağlandı.

Toplantıda ilk olarak gündem maddeleri arasında yer alan Kelkit Havzası Kalkınma Birliğinde görev almak üzere meclis üyeleri arasından 2 asil 1 yedek üye seçimi yapıldı. Yapılan seçimde İl Genel Meclis Başkanı Av. Eşref Balki, Meclis Üyesi Hasan Aksel asil üyeliğe, Meclis Üyesi Sami Tosun ise yedek üyeliğe seçildi.

Gündemde yer alan Köse İlçesi Salyazı Köyünde bulunan 266 ada 2 parsel numaralı taşınmazın maliklerinin imar planının iptal edilmesi ile ilgili komisyon raporu görüşüldü. Komisyon Başkanı Mihdat Uçan’ın komisyon raporuyla ilgili meclise bilgi vermesinin ardından, ilgili komisyon raporu kabul edildi.

İl Özel İdaresinin 2023 yılı kesin hesabı ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonunca hazırlanan rapor kabul edildiği toplantılarda İller Bankası Genel Kurulunda görev almak üzere il genel meclis üyeleri arasından bir üye seçilmesiyle ilgili gündem maddesi görüşüldü. Yapılan görüşmelerin ardından İl Genel Meclis Başkanı Av. Eşref Balki İller Bankası Genel Kurulunda üye olarak seçildi.

Toplantılarda ayrıca Köse İlçesi İnsan Hakları Kurulunda görev almak üzere İl genel meclis üyeleri arasından üye seçilmesi hakkında teklif yazı görüşüldü. Yapılan görüşmelerin ardından İl Genel Meclis üyesi Tayfun Babur, Köse İlçesi İnsan Hakları Kuruluna seçildi.

Toplantıların son birleşiminde ise Köse İlçesi Övünce Köyü sınırlarında bulunan 208 ada 32 parsel numaralı taşınmaz üzerine maliklerince yapılacak olan Güneş Enerjisine Dayalı Üretim Tesisine yönelik hazırlanan imar planı ile ilgili İmar bayındırlık ile Tarım Hizmetleri Komisyonu hazırlanan raporlar görüşülerek kabul edilirken, Köse İlçesi Gökçeköy sınırlarındaki 103 ada 1 nolu parselin imar planı hakkındaki teklif yazı ise görüşülerek İmar Bayındırlık ile Tarım Hizmetleri Komisyonlarına sevk edildi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER