Çocuklardan Dünya Şehit Çocukları gününde basın açıklaması

Gümüşhane'de Gazze'deki saldırılarda şehid olan küçük Rim'in anısına ilan edilen 23 Aralık Dünya Şehit Çocukları Günü nedeniyle basın açıklaması yapıldı.

Çocuklardan Dünya Şehit Çocukları gününde basın açıklaması

15 Temmuz Zafer Meydanında düzenlenen programda İsrail'in Filistin topraklarında ve özellikle Gazze'de aylardır gerçekleştirdiği soykırım ve katliamlara döviz, pankar ve sloganlarla dikkat çekildi.

Gümüşhane Genç İHH tarafından düzenlenen ve Türkiye Diyanet Vakfı'nın da destek verdiği programda Sare Özdemir, Elif Sultan ve Yusuf Kayhan isimli çocuklar bildiri okudu.

Çocuklar bildirilerinde başta Gazze olmak üzere dünyanın dört bir yanındaki çocuklar adına yaptığı açıklamada “Bugün, biz çocuklar için çok acı bir gün. Biz de bu güne dair farkındalık yaratmak için yani kendi haklarımızdan bahsetmek için buradayız. Bizler yeryüzünün en küçük üyeleri olarak her birey gibi başta yaşamak olmak üzere oyun oynama, sıcak bir yuvada büyüme, eğitim alma, düşüncelerimizi ifade etme, sağlıklı bir çevrede yaşama haklarına sahibiz. Dünya Şehit Çocuklar gününde biz çocukların haklarını gözettiğiniz için siz büyüklere çok teşekkür ediyoruz. Ancak bugünün dünyasında bazı arkadaşlarımız hala bu haklarından mahrum edilmektedir. Başta Gazze olmak üzere Afrika, Doğu Türkistan, Afganistan, Suriye ve daha birçok ülkede yaşayan arkadaşlarımız bizimle aynı haklara sahip değiller, bununla birlikte hayatları da tehdit altında” dedi.

Çocuklar gelecekte filizlenip büyüyecek olan ağaçların tohumları olduklarını hatırlatarak, “Siz büyüklerden en büyük isteğimiz bizlere güvenle yaşayacağımız, barışın egemen olduğu bir dünya bırakmanız. Dünyanın bütün çocukları olarak, özgürce oyun oynamak, gülmek, öğrenmek ve hayal kurmak istiyoruz. Ama en önemlisi, güvende olmak istiyoruz. Dünya, her birimizin sevgi dolu bir aile ve güvenli bir çevrede büyümesini hak ettiği bir yer. Bu yüzden, büyük insanlardan, yani sizlerden, bizi korumanızı ve haklarımıza saygı göstermenizi istiyoruz. Eğitim almak istiyoruz, çünkü öğrenmek dinimizin bizlere yüklediği en önemli sorumluluklardan biri. İstediğimiz mesleği seçmek, hayallerimizi gerçekleştirmek ve dünyayı ilim, irfan ve hikmetle yeniden inşa etmek istiyoruz. Dünyanın neresinde yaşarsa yaşasın hiçbir çocuğun bu haklardan mahrum kalmaması için siz yetişkinleri çocuk haklarını korumaya davet ediyoruz. Bugünü anarken aynı zamanda dünyada çocuklar için daha iyi bir yer yapmak adına birbirimize söz verelim. Çocuk haklarına saygı gösterelim, çocukların hayatlarını koruyalım birbirimize sevgiyle yaklaşalım ve hep birlikte büyüyelim. Unutmayın, biz çocuklar yaşarsak geleceğin liderleri, doktorları, öğretmenleri ve sanatçıları olabiliriz. Bize inanın, çünkü biz geleceğiz! Dünya Şehit Çocuklar gününü anarken tüm dünya çocukları adına sizlere sesleniyor, hep birlikte güvenli ve güzel bir dünya için el ele verme sözünü sizlerden almak istiyoruz” diye konuştu.

İl Müftülüğünde görevli vaiz Mehmet Zeyrek'in dua yaptırmasının ardından program sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER