Coğrafya Bölümü öğrencileri TÜYAP fuarında

Gümüşhane Üniversitesi Coğrafya Bölümü öğrencileri ve Coğrafya Kulübü üyeleri, İstanbul Beylikdüzü TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen IFAT Eurasia’nın Lider Çevre Teknolojileri Fuarı’na katıldı.

Coğrafya Bölümü öğrencileri TÜYAP fuarında

Fuarda öğrenciler stantlarında Gümüşhane Üniversitesinde iklim değişikliği ve çevre teknolojileri konusunda yapılan çalışmaları ve kendi imkânlarıyla tasarlayıp geliştirdikleri uygulamaları tanıttı. Tanıtılan uygulamalar, ziyaretçiler arasında Sivil Toplum Kuruluşları (STK), kamu kurum ve kuruluşlarından uluslararası firmalara kadar geniş bir yelpazede ilgi gördü. 

Gerçekleştirilen fuar hakkında Coğrafya Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi İlter Kutlu Hatipoğlu şu açıklamalarda bulundu: “Biliyoruz ki fuarlar, farklı sektörlerdeki firmaların ve kurumların ürünlerini ve hizmetlerini sergilediği, yeni iş bağlantılarının kurulmasına ve sektördeki yeniliklerin paylaşılmasına imkân veren etkinliklerdir. Fuarlarda katılımcılar, sektördeki son trendleri takip edebilir, yeni ürün ve hizmetleri keşfedebilir, iş ortaklıkları kurabilir, pazarlama stratejilerini geliştirebilir ve müşteri ağlarını genişletebilirler. Ayrıca katılımcılara, sektördeki diğer firmalarla ve müşterilerle doğrudan yüz yüze görüşme fırsatı sunarak, işletme yönetimindeki kararları daha doğru bir şekilde alabilmelerine yardımcı olurlar. Bunun yanı sıra, sektörel iş birliklerinin gelişmesine ve sektördeki yeniliklerin paylaşılmasına katkıda bulunurlar. Biz de Gümüşhane Üniversitesi Coğrafya Bölümü olarak öğrencilerimizi bu alanlara yönlendirerek kendilerini geliştirme ve yeteneklerini gösterme gayreti içerisindeyiz. Bu vesileyle fuara katılım gösteren öğrencilerimizden Hasan Buğra Gül, Mustafa Öz ve Oktay Kodalak’ı tebrik ediyoruz. Bizlere her daim destek veren kıymetli hocamız ve Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek’e şükranlarımızı sunuyoruz. Diğer taraftan Coğrafya Kulübüne desteklerini sunan Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Fahri Terzi’ye ve öğrencilerimizin gelişimini her anlamda artırmaya çalışan başta Dr. Öğr. Üyesi Fatih Işık, Dr. Öğr. Üyesi Selim Eraslan olmak üzere tüm Coğrafya Bölümü hocalarına da teşekkür ediyoruz.”

Öğrencilerin katıldığı fuar hakkında değerlendirmelerde bulunan Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek ise şunları söyledi: “TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen IFAT Eurasia Fuarı, çevre konusunda yaşanan gelişmeleri ziyaretçilere sunuyor.  Fuarda; çevre teknolojilerinin tüm alt başlıkları ile ilgili en son sistemler, araçlar ve uygulamalar sahne alıyor. Üniversitemizden Coğrafya bölümü öğrencilerimizin iklim değişikliği ve çevre teknolojileri konusunda yapılan çalışmaları görmelerinin, bu alanda gerçekleştirecekleri çalışmalarda öncü rol oynayacağına inanıyoruz. Özellikle de öğrencilerimizin kendi imkânlarıyla tasarlayıp geliştirdikleri uygulamaları bu fuar aracılığıyla tanıtmaları ilerleyen zamanlarda onların mesleki gelişimlerine de büyük katkı sağlayacaktır. Bu vesileyle de fuarda Üniversitemizi başarılı bir şekilde temsil eden öğrencilerimizi ve bölüm hocalarımızı tebrik ediyorum. Öğrencilerimizin fuar alanıyla ilgili her türlü ihtiyaçlarına yardımcı olan başta Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanımız Fahri Terzi olmak üzere tüm personelimize katkılarından dolayı da teşekkür ediyorum.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER