Covid-19 yeniden hortladı

Temmuz ayı başında sıfır vakanın olduğu Gümüşhane'de 13 gün içerisinde Covid-19 vaka sayısı 200’ü geçti. Günlük vaka sayısının 30’a ulaştığı kentte İl Sağlık Müdürlüğü aşı çağrısı yaptı.

Covid-19 yeniden hortladı

Tam bitti derken yaz tatilinin gelmesiyle birlikte yeniden artışa geçen Covid-19 vakalarında tüm yurtta olduğu gibi Gümüşhane’de de artış yaşanmaya başladı.

Temmuz başında sıfır vakanın olduğu Gümüşhane’de bugün itibariyle vaka sayısı günlük 30’lara dayanırken toplam vaka sayısı 200’ü geçti.

Gümüşhane İl Sağlık Müdürlüğü de bu durumun ardından “Haydi gümüşhane aşıya” çağrısı yaptı.

Kurumdan yapılan açıklamada son günlerde Covid-19 hasta sayılarında ülkemiz ve Gümüşhane’de önemli oranda artış görüldüğü belirtilerek “Bu nedenle ilimizde de Covid-19 Hatırlatma dozu Aşıları açıldı. Aşı yaptırmak isteyen vatandaşlarımızın her gün 10-17 saatleri arası eski devlet hastanesine müracaat etmeleri kendileri ve sevdiklerinin sağlığı için çok önemlidir. 60 gün içerisinde Covid-19 hastalığını geçirmiş kişiler hariç son aşı dozu üzerinden 6 ay geçmiş kişilere aşı tanımlaması yapılmıştır. Koronavirüs ile mücadelemizin olmazsa olmazı aşı. Tedbirler ve aşıyla Covid-19'u aşıyoruz” ifadeleri kullanıldı.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Misafir
Misafir - 2 yıl Önce

Acaba neden?tatilciler,yazlikcilar sezonu açıldı.29 plaka göremez olduk trafikte.masAllah 81 il burda.yabanci ülkelerde covid devam ederken Türkiye'de ne işleri var?kim sokuyor bunları içeri.gelip buradaki hizmeti begenmezler her türlü lafı söylerler ama kendilerinden haberleri yok.onlara hizmet etmekten köyden kalkıp gelen insanları,buranın yerli halkını geri çevirmek zorunda kalıyoruz çoğu zaman.burda işler çok çabuk hallediliyor diye bütün kamu binalarıni itinayla dolaşıyorlar.sonrada covid hortlamis.hortlar tabi geç bile kaldı.

SIRADAKİ HABER