Cumhuriyet Bayramı mesajları

Gümüşhane'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle yayımlanan kutlama mesajları.

Cumhuriyet Bayramı mesajları

VALİ KAMURAN TAŞBİLEK

"Cumhuriyetimiz 99 yıl önce bugün; “Hâkimiyet kayıtsız şartsız milletindir. İdare usulü, halkın geleceğini bizzat ve bilfiil idare etmesi esasına dayanır. Türkiye Devletinin hükümet şekli cumhuriyettir” ifadeleriyle ilan edilmiştir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde kazandığımız Kurtuluş Savaşı sonucunda, Türk Milletinin karakterine en uygun idare sistemi olarak ilan edilen Cumhuriyetimiz, geride kalan 99 yıllık süreç içerisinde çok büyük başarılara imza atılmıştır. 600 yıllık bir cihan devletinin mirası üzerinde yükselen genç Cumhuriyetimiz, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da önünde uzanan aydınlık yolda 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine emin adımlarla ilerlemeye devam edecek, güçlü demokrasisi, güçlü ekonomisi ile Atatürk’ün gösterdiği muasır medeniyetler seviyesine ulaşma yolunda emin adımlarla yürümeye devam edecektir.

Bizler bu anlamlı günde vatanın bağımsızlığı için canı ve malı ile mücadele eden kahraman ecdadımızı hiçbir zaman unutmayacak ve her zaman şükran ve minnetle yâd ederken, ülkemizi dünyada hak ettiği konuma getirmek için, milli ve manevi değerlerimize sahip çıkarak, ekonomisiyle, sanayisiyle, eğitim düzeyi ile her bakımdan müreffeh bir Türkiye hedefine ulaşmak için var gücümüzle çalışmayı sürdüreceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle, Büyük Türk Milletinin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı en içten duygularımla tebrik ediyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere şanlı istiklal mücadelemizi yürüten ve akabinde Türkiye Cumhuriyetini bize armağan eden bütün kahramanlarımızı,  ülkemiz, varlığımız ve bağımsızlığımız için canlarını feda eden bütün şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden kahraman gazilerimizi rahmetle anıyor, hayatta olan gazilerimiz ile şehit ailelerine minnet ve şükran duygularımızla sağlıklı ve huzur dolu bir ömür diliyorum."

MİLLETVEKİLLERİ HACI OSMAN AKGÜL, CİHAN PEKTAŞ

“Bugün, Kurtuluş Savaşı'nda milletimizin gösterdiği kahramanlık ve cesaret örneği ile kurulan Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş yıl dönümünü büyük bir coşku ve gururla kutlamaktayız.

99 yıl önce aziz milletimizin, her türlü zorluğa ve imkânsızlığa rağmen bağımsızlığına kavuşabilmek için; kadınıyla erkeğiyle, yaşlısıyla genciyle topyekûn inanç ve kararlılıkla giriştiği Kurtuluş Savaşı’mız büyük bir zaferle neticelenmiştir. 

2200 yıllık bir devlet geleneği ve büyük bir medeniyet tasavvuru üzerine inşa edilen Türkiye Cumhuriyeti; bu topraklar üzerinde yaşayan vatandaşlarımızın her bir ferdinin aynı haklara sahip, ortak bir geçmişi ve geleceği paylaşan, tasada ve kıvançta bir olarak gören, kucaklayıcı ve kapsayıcı bir telakkiye sahiptir. Vatan, bayrak ve mukaddesatı uğruna hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan ve her türlü zorluğa göğüs geren Milletimizin kahraman evlatları, tarihinin her döneminde insanlığa barış, huzur, güven ve umut olmuştur. Bu sebeple Türkiye Cumhuriyeti Devleti, sadece kendi vatandaşlarının değil aynı zamanda bölgemizdeki ve dünyadaki bütün mağdurların, mazlumların, soydaş ve kardeş toplulukların da umut kaynağıdır.

Cumhuriyetimizin 100’üncü yılı artık ufukta iyice belirmişken, hiçbir gücün, hiçbir kirli senaryonun, Türkiye’yi kutlu yürüyüşünden alıkoymasına izin vermeyeceğiz. Köklü tarihimizden, kadim değerlerimizden aldığımız güçle, 85 milyon bir ve beraber olarak, ülkemizi büyütmek ve hedeflerine ulaştırmak için gayretlerimizi sürdürüyoruz. 

Bu duygu ve düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere İstiklal Mücadelemizin bütün kahramanlarını, Şehitlerimizi ve Gazilerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyor; değerli hemşehrilerimizin ve aziz milletimizin Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyoruz.”

BELEDİYE BAŞKANI ERCAN ÇİMEN

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı.

Başkan Çimen, 29 Ekim 1923 tarihinde milletin bağımsızlık mücadelesinin ruhunun ortaya konulduğunu belirterek, “Cumhuriyet; her türlü imkânsızlıklar içinde varoluş mücadelesi veren milletimizin azminin, inancının, birlik ve beraberliğinin ne kadar kuvvetli olduğunun ve milli iradesinin karşısında hiçbir gücün duramayacağının bütün dünyaya ilanıdır” dedi.

Aziz ve büyük milletimizin tarihteki en parlak başarılarından biri olan Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 99. yılının kutladığını belirten Başkan Çimen, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Türk milleti, 29 Ekim 1923'te bir kez daha tüm dünyaya iradesine pranga vurdurmayacağını, kendi kaderi üzerinde hiç kimsenin müdahil olamayacağını kanıyla ve canıyla ilan etmiştir. Her türlü zorluğa ve imkânsızlığa rağmen Aziz Milletimizin bağımsızlığına kavuşabilmek için kadınıyla erkeğiyle, yaşlısıyla genciyle topyekûn inanç ve kararlılıkla giriştiği Kurtuluş Savaşı’mız, her safhası eşsiz kahramanlık destanlarıyla dolu büyük bir zaferle sonuçlanmıştır. Aziz milletimiz, Cumhuriyetimizin kuruluşundaki ortak duygular ve hedef etrafında kenetlenerek bugünlere gelmiştir. İstiklal harbimizi zafere taşıyan, Cumhuriyetimize hayat veren ruh, tıpkı 99 yıl önce olduğu gibi bugün de dimdik ayaktadır. Cumhuriyetimizin 100. yılında da aynı karalılıkla aynı azimle devam ederek ülkemizi çok daha iyi noktalara getireceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin 99. yılını kutluyor olmaktan büyük bir mutluluk duyuyor, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere, bu toprakları bize vatan kılmak için fedakarlıkla mücadele eden tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi minnetle yad ediyorum.”

REKTÖR PROF.DR. HALİL İBRAHİM ZEYBEK

“Şanlı tarihimize baktığımızda hep çetin mücadelelerin yaşandığı savaşları ve sonrasında kazanılan başarıları görmekteyiz. Çünkü bağımsızlığına düşkün ve bu konuda asla taviz vermeyen Aziz Milletimiz, her daim şanlı mücadelesini sürdürmek için var gücüyle çalışmıştır. Kurtuluş Savaşı’nda, Çanakkale’de ve Sakarya’da atalarımızın sergiledikleri dik duruşun ve zorlu mücadelelerin altında hep bağımsızlık ve Cumhuriyet sevdası yer almıştır. Bu nedenle 29 Ekim 1923 tarihini anlamlı ve kalıcı kılan da söz konusu şanlı mücadele olmuştur. 

Bağımsızlık noktasında yaşanan sevdayı ve özlemi en derinden hisseden Gazi Mustafa Kemal Paşa, bilindiği üzere ülkemizin yönetim biçiminin Cumhuriyet olması için bir kanun değişikliği tasarısı hazırlatarak 29 Ekim 1923’te Meclis’e sunmuştur. Teşkilat-ı Esasiye Kanunu’nda yapılan değişikliklerin kabulü ile Cumhuriyet, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından ilan edilmiştir. 29 Ekim 1923’te Cumhuriyet’in ilanıyla birlikte tarihimizde yeni bir devrin kapıları açılmış ve ‘Egemenlik kayıtsız, şartsız milletindir’ sözü, devlet yönetiminde en belirgin şekliyle yerini almıştır. 

99 yıl önce temelleri atılan bu yolculukta bugün Millet olarak en küçük bir taviz vermeden mücadeleye devam ediyoruz.  Bizler de Gümüşhane Üniversitesi olarak Cumhuriyet kazanımları ışığında vatansever, çalışkan ve geleceğe dair emin adımlarla ilerleyen öğrenciler yetiştirme bilinciyle hareket ediyoruz. Ülkemizin kalkınmasında, gelişmesinde ve ilerlemesinde birer nefer olan öğrencilerimiz; geleceğimizin emanetçileri, Cumhuriyetimizin de koruyucuları olacaklardır. 

Bu vesileyle ülkemizin çetin mücadeleler sonucu elde ettiği 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı en kalbi duygularımla kutlar, vatan için her türlü fedakârlıkta bulunan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehit ve gazilerimize şükranlarımı sunarım.”

GTSO BAŞKANI İSMAİL AKÇAY

“Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları, Yüce Türk milletimiz ve milletimizin istiklali için mücadele eden şehit ve gazilerimizin tarihte eşine az rastlanır bir destanla kurmuş olduğu Türkiye Cumhuriyeti, kurulduğu ilk günden itibaren emin adımlarla geleceğe yürümektedir. Üstün bir özveri ve vatan sevgisi ile kurulan Cumhuriyetimizin sağladığı barış ve huzur ortamı sayesinde ülkemiz, eğitimden sağlığa, sanayiden, altyapıya, siyasetten ekonomiye her alanda önemli atılımlar gerçekleştirmiştir.  Türkiye Cumhuriyeti kurulduğu andan itibaren olduğu gibi bundan sonra da önünde uzanan aydınlık yolda medeniyet değerlerinden aldığı ilham ve benimsediği evrensel ilkelerle uygar dünyanın gelişmiş bir üyesi olmayı sürdürecektir. Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin kuruluşunun 99. Yıl dönümünü kutluyor, bu anlamı büyük günde Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, kahraman silah arkadaşlarını ve bu toprakları bizlere vatan yapmak için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet, şükran ve saygıyla anıyorum” 
 

AK PARTİ İL BAŞKANI AV.CELALETTİN KÖSE

“Cumhuriyetimizin 99. yıl dönümünü aziz milletimizle birlikte büyük bir gururla kutluyoruz. Milletimizin canı pahasına, büyük fedakarlıklarla kurduğu Cumhuriyeti sonsuza dek yaşatmak hepimizin en önemli sorumluluğudur. Çünkü Cumhuriyet, Türkiye’nin bölünmez bütünlüğünün teminatıdır. Bu ülkenin evlatları Türkiye’nin gelişmesi, büyümesi ve dünyada söz sahibi bir ülke olması için en üstün vatanseverlik duygularıyla hareket etmektedirler. 2023 yılında Cumhuriyetimizin 100. yıl dönümünü kutlayacağız. Cumhurbaşkanımızın liderliğindeki güçlü Türkiye, 2023 hedefleri, 2053 ve 2071 vizyonu için bugünden yarınlara hazırlanmaktadır. Emin olmalıyız ki yarınımız, bugünümüzden çok daha güzel olacaktır. Aziz milletimizden aldığımız destekle, 2023 vizyonunu gerçekleştirebilir, 2053 ve 2071 nesillerine güçlü, sorunlarını çözmüş lider bir ülke bırakabiliriz. Bizim en büyük gayemiz budur.

Bu duygularla başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi sonsuz şükran duygularıyla anıyor, tüm vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum.”
 

CHP İL BAŞKANI BEDRİ AĞAÇ

"Cumhuriyet Bayramı, dünyada eşine az rastlanan bir inanç ve azmin sonucu, bu toprakların bölünemeyeceğinin tarihi bir ispatıdır. Kurtuluş Savaşı, milletimizin var olma savaşı, Cumhuriyet ise, yeniden dirilişin simgesidir.  Büyük bir mücadele ile kurduğumuz, demokrasi ve halk iradesiyle taçlandırdığımız Cumhuriyetimiz, Türk milletinin ebedi varlığı ile ilelebet devam edecek ve yaşayacaktır. Bizde Cumhuriyetimizi var eden değerlere daima sahip çıkarak büyük bir milletin fertleri olarak güzel bir geleceğe hep beraber yürümeli ve ülkemizi hep birlikte yarınlara taşımalıyız. Cumhuriyet ruhuna sahip olmak, ona sımsıkı tutunmak, aydınlık yarınların, umut dolu geleceğin anahtarıdır. Bu duygu ve düşüncelerle 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını en içten dileklerimle kutluyor, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, İstiklal Savaşı’nda, terörle mücadelede ülkemizin bölünmez bütünlüğü ve milletimizin birliği ve beraberliği için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle, kahraman gazilerimizi saygı ve şükranla anıyorum"

Güncelleme Tarihi: 28 Ekim 2022, 20:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER