Dabağ ailesinden örnek davranış

Gümüşhane’nin köklü ailelerinden Dabağ ailesi, şehrin en işlek caddesinde kendilerine ait işyerlerinden yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını bitene kadar kira almayacaklarını açıklayarak mülkiyet sahiplerinin bu zor günlerde kiracılarına destek olmaları çağrısında bulundu.

Dabağ ailesinden örnek davranış

Gümüşhane’nin köklü ailelerinden Dabağ ailesi, şehrin en işlek caddesinde kendilerine ait işyerlerinden yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını bitene kadar kira almayacaklarını açıklayarak mülkiyet sahiplerinin bu zor günlerde kiracılarına destek olmaları çağrısında bulundu.

Yaşanan süreçten ekonomik olarak en çok etkilenenlerden birisi olan esnaflara altın kalpli insanların şehri Gümüşhane’den tüm Türkiye’ye örnek olacak bir uygulama geldi.

Merhum Şahin Dabağ’ın çocukları bir araya gelerek aldıkları ortak kararla koronavirüs nedeniyle ekonomik olarak zor günler geçiren, işleri azalan Karaer Mahallesi Cumhuriyet Caddesindeki kiracıları Ertekin Halı’nın sahibi Yasin Ertekin’den süreç sonuçlanıncaya kadar kira almamaya karar verdi. 

“Bu zor zamanlarda mülkiyet sahipleri kiracılarını unutmaması gerekir”

Dabağ ailesi adına ortak bir açıklama yapan Fethi Dabağ, “Koronavirüse karşı alınan tedbirler neticesinde esnafımız iş yapamadığından dolayı zor durumda. Esnafımızın işleri zorlaştı, müşterileri azaldı. Kardeşlerimizle aldığımız ortak bir kararla kiracımız Yasin Ertekin’den işleri azaldığı için süreç bitinceye kadar kira almayacağız. Önümüz Ramazan. Herkesin bu mübarek Ramazan ayını sıkıntısız bir şekilde geçirmesi en büyük arzumuz. Bu zor zamanlarda mülkiyet sahipleri kiracılarını unutmaması gerekir. Ben ve erkek kardeşlerim Zeki ve Servet ile ilk olarak bu konuyu konuştuk. İki kardeşim de sağolsun destek verdi. Sonra ablalarım Nazife, Hafize, Nezahat ve küçük kardeşimiz Nebahat ile konuyu istişare ettik. Sağolsun ablalarımız ve küçük kız kardeşimizde bu konuya olumlu yaklaştı. En sonunda baba yadigarımız Gülizar annemizin de rızasını alarak böyle bir karar aldık. İnşallah bu hayırlı işimiz babamıza ulaşır” dedi.

“Mülkiyet sahipleri zor günlerinde kiracılarına destek olmalı”

Diğer mülkiyet sahiplerinin de kiracılarına bu zor günlerinde destek olması temennisinde bulunan Dabağ, “Bu şekilde düşünen mülkiyet sahibi arkadaşları destek için bekliyoruz. İnşallah bu günler de geçecek. Allah herkesin yardımcısı olsun. Allah devletimize, milletimize zeval vermesin. Devlet olmazsa millet, millet olmazsa devlet olmaz. İnşallah bu illetten bir an evvel kurtuluruz. Gün dayanışma günüdür” diye konuştu.

“Herkes birbirine destek olursa bu sıkıntılı günleri topyekün el birliği ile aşarız”

Hem geriye dönük ekonomik krizden, hem de tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs nedeniyle ekonomik anlamında esnaf olarak zor günler yaşadıklarını ifade eden Ertekinler Halı’nın sahibi Yasin Ertekin de “Dabağ ailesi örnek bir davranış sergiledi. Kendilerine bu zor günlerimizde bize verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyorum. Fethi ağabeyin koronavirüs dolayısıyla bize gelip, 'kabul ederseniz sizden iki ay kira almayacağız' demesi, bizi çok mutlu etti. Allah kendilerinden razı olsun. Bizlere bu zor günlerimizde yaptıkları yardım, babaları Şahin Dabağ amcamızın ruhuna gitsin. Tüm esnaflar gibi bizde çok zor durumdayız. Bırakın kiramızı, sigortamızı ödemeyi, faturalarımızı bile yatıramıyoruz. Günlerce siftah yapmadan dükkan kapatıyoruz. Bütün esnafların durumu aynı. İnşallah devletimiz bize bu zor günlerimizde el atar. Bunu dört gözle bekliyoruz. Mülkiyet sahibi olanlardan şunu rica ediyorum, dayanma gücü olanlar Dabağ ailesinin yaptığı bu örnek davranışı sergilerse, bu birliktelik zamanla kar yumağı olup çığ gibi büyüyebilir. Herkes birbirine destek olursa bu sıkıntılı günleri topyekün el birliği ile aşarız” şeklinde konuştu.

YORUM EKLE
YORUMLAR
mustafa okumus
mustafa okumus - 4 yıl Önce

Dabağ ailesine teşekkürler;
ASİL AZMAZ,BAL KOKMAZ; kokarsa yağ kokar, onunda aslı ayrandır

SIRADAKİ HABER