Dağcı ve İzcilerden 24 Kasım yürüyüşü

Gümüşhane’de Dağcılık ve İzcilik İl Temsilcilikleri 24 Kasım Öğretmenler Günü ve Gümüşhane Gençlik Spor İzcilik ve Doğa Kulübünün kuruluş yıl dönümü nedeniyle etkinlik düzenledi. 

Dağcı ve İzcilerden 24 Kasım yürüyüşü

Zigana Dağında gerçekleştirilen etkinlikte Türkiye İzcilik Federasyonu (TİF) Gümüşhane İl Temsilciliği, Türkiye Dağcılık Federasyonu (TDF) Gümüşhane İl Temsilciliği ile Gümüşhane Gençlik Spor İzcilik ve Doğa Kulübü üyesi sporcular önce Gümüşhane Gençlik Spor İzcilik ve Doğa Kulübünün kuruluşunun 1.yıldönümünü kutladı.

Ardından 20 kişilik sporcu gurubu Zigana Köyü'nü ziyaret ederek, Gümüşhane-Trabzon eski karayolundan Torul istikametine doğru 24 Kasım Öğretmenler Günü anısına 10 kilometrelik yürüyüş yaparak hatıra fotoğrafı çektirdi.

Etkinlik sonrası, Türkiye Dağcılık Federasyonu Gümüşhane İl Temsilcisi Yılmaz Şahin ve Türkiye İzcilik Federasyonu Gümüşhane İl Temsilcisi, aynı zamanda Gümüşhane Gençlik Spor İzcilik ve Doğa Kulübü Başkanı Ercan Küçüköner sporculara teşekkür ettiler. 

Programla ilgili konuşan Ercan Küçüköner, “Öğretmen, ilme, irfana, giden yolu açan, aydınlatan engelleri ortadan kaldıran, eğiten öğreten yol gösteren, doğruyu, yanlışı, ayırt etmemizi sağlayan, doğruluk dürüstlük abidesidir. Öğretmen, karşılıksız, onurlu, kutlu, büyük bir sevdanın adıdır. Çünkü Öğretmenlik şan, şöhret, makam mevki vermez, Ancak asalet unvan bahşeder. Hz.Ali r.a. bir sözünde "bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum" diyor. Öğretmenlerimiz için Önemli olan, köle olunması değil itibarının elinden alınmamasıdır. Öğretmenlerimize yılda bir gün değil 365 gün saygı duyulması gerekir. Rahmeti Rahmana kavuşan, Şehadet şerbeti içen, Şehit öğretmenlerimize Allah tan rahmet diliyorum. Tüm öğretmenlerimize başarılarının devamını, şiddetten, baskıdan uzak gönül huzuru içinde görev yapmalarını diliyorum.  Öğretmenlik aşkıyla yanan, kendini Vatana, Millete, Öğrencilere adayan, asil ve dik duruşlu öğretmenlerimizin öğretmenler günü kutlu olsun” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER