Daltaban: Sadak barajı sulama hattı işlemiyor, mağduriyet yaşıyoruz

Kelkit Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Servet Daltaban, Kelkit’in 40 yıllık hayali olan Sadak Barajı’nın sulama hattında yaşanan sıkıntıların 2018 yılından bu yana devam ettiğini, taşeron firmadan kaynaklı sorunlar, teknik sıkıntılar, mahkemeler derken 3 yıldır bölge çiftçisi ve yatırımcıların büyük mağduriyet yaşadıklarını söyledi.

Daltaban: Sadak barajı sulama hattı işlemiyor, mağduriyet yaşıyoruz

Yaptığı açıklamada 2016’da sulama projesi ihalesi yapılan, 24 Mart 2017’de bitirilmesi öngörülen, 30 bin kişiyi etkileyecek ve tarımsal hasılayı 5 kat arttıracak projenin bölge ekonomisi için büyük önem taşıdığını ifade eden Daltaban, “Sadak Sulama Barajı bölgemizde tarımsal gelenekleri, verimliliği, hasılayı ciddi oranda etkileyecek bir projedir. Bu yıl yaşanan kuraklık bir kez daha sulama göletlerinin önemini ortaya koymuştur. Kısa zaman önce yaşanan ani don olayı, yağmurların istenilen düzeyde yağmaması ve kuraklık, çiftçilerimizi ciddi oranda etkilendi” dedi.

Bölge ekonomisinin en önemli sektörü olan tarım-hayvancılığın bu gelişmelerden olumsuz şekilde etkileneceğinin açık olduğunun altını çizen Daltaban, “Gelinen noktada bir de sulama göletlerimizin işlememesi bölgemiz için büyük talihsizlik oluşturmuştur. Sadak Barajı sulama hattında yaşanan sıkıntılar 2018 yılından bu yana devam etmektedir. Taşeron firmadan kaynaklı sorunlar, teknik sıkıntılar, mahkemeler derken 3 yıldır bölge çiftçisi ve yatırımcılarımız büyük mağduriyet yaşamaktadır. Kanalların yıkılması neticesinde salma sulama da yapılamazken, tek sulama kaynağı olarak baraj suyu kalmıştır. Son durumda, boru hattında yaşanan patlak sonucu parça sipariş edildiği ve sorunun kısa zamanda çözülmeye çalışıldığını bugün yetkili ağızlardan öğrendik. Ancak bu tür sıkıntıları yıllardır yaşıyoruz. Bir yerden yaparken, bir yerden patlak veriyor. Bu sorunu kökten çözmek ve sulama hattının yeniden revize edilerek, risklerin bertaraf edilmesi gerekmektedir. Bölgemizin çiftçisini, yatırımcısını ve ekonomisini ilgilendiren bu konuda bütün paydaşlarımız, bürokratlarımız ve siyasetçilerimizden gereğinin yapılmasını rica ediyoruz” şeklinde konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER