Damla Projesi ekibinden Vali Memiş’e ziyaret 

Gümüşhane Üniversitesi Damla Projesi Topluluğu temsilcisi Reyhan Çomak ve topluluk üyeleri, Vali Okay Memiş’i makamında ziyaret etti.

Damla Projesi ekibinden Vali Memiş’e ziyaret 

Gümüşhane Üniversitesi Damla Projesi Topluluğu temsilcisi Reyhan Çomak ve topluluk üyeleri, Vali Okay Memiş’i makamında ziyaret etti.

Uluslararası Damla Gönüllüleri Topluluğunun faaliyetleri hakkında bilgi veren topluluk temsilcisi Reyhan Çomak, Gençlik ve Spor Bakanlığı faaliyetlerinden biri olan Damla projesinin gönüllülük esasına dayalı olan insan odaklı bir çalışma olduğunu, proje kapsamında gidilen illerde dezavantajlı aile ve çocukların hiç bir din, dil ve etnik köken ayrımı yapmadan katılımcı gençlerle bir araya gelmesi, kültürel değerlerin karşılıklı aktarımı ile programın yürütüldüğü yörelerdeki insanlarla, katılımcı gençlerin hayata bakış açılarının olumlu yönde etkilenmesi amaçlandığını söyledi.

Vali Okay Memiş ise sosyal sorumluluk projesinin birlik ve beraberliğin teminine katkı sağladığını belirterek, “Ülkemizin en büyük değeri gençlerimizdir. Geleceğimizin teminatı ve önem verdiğimiz gençlerimiz, dünyaya açık, değer yüklü ve manevi değerlerle teçhiz edilerek yetişmesi çok önemlidir. Gençlerin, toplumsal sorunlarla ilgili konularda doğruyu bulmak maksadıyla başkaları ile iletişime geçmesi, hem alçak gönüllüğün bir yansıması, hem de kişiler arası sosyal diyalogu kuvvetlenmesine yola açan bir yaklaşımdır. Ülkemiz 2023’te dünyanın ilk 10 büyük ekonomisinden biri olacaktır. Türkiye başta insan kaynağı olmak üzere öncelikle sahip olduğu potansiyelini en etkin bir şekilde hayata geçirmesi ve enerjisinin tümünü sinerjiye dönüştürmesi gerekmektedir.  Gönüllere dokunan bu proje için Gençlik ve Spor Bakanlığımıza da teşekkür ediyoruz, çok güzel projeler yapıyorlar. Bu projelerle üniversite çağında bulunan gençlerimizi alıp farklı illerimizde gezilerle kaynaştırıyorlar” dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER