Değirmendere Mikrohavza Rehabilitasyon Projesi başladı

Gümüşhane’nin Şiran ilçesinde Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğü koordinasyonuyla yapılacak olan Değirmenderesi Havza Rehabilitasyonu Projesi başladı.

Değirmendere Mikrohavza Rehabilitasyon Projesi başladı

Şiran Halk Eğitimi Merkezi Salonunda düzenlenen bilgilendirme toplantısına Orman, Tarım ve Çevre kurumlarının temsilcileriyle 8 köyün muhtarları katıldı.

Toplantıda konuşan Havza Planlama ve Arazi Islahı Daire Başkanı Şevket Can, Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürü hemşehrimiz Nurettin Taş'ın selamını ileterek “Gümüşhane İli Şiran İlçesinin Babuş, Bahçeli, Beydere, Çanakçı, Kırıntı, Selimiye, Yeniköy ve Yukarı Kulaca köylerinin kapsayan Yeşilırmak Havzası, Değirmen Deresi Entegre Mikrohavza Rehabilitasyon Projesi hazırlayacağız. Tarım, orman ve mera alanlarını geliştirmeye yönelik faaliyetler planlayacağız. Bu projeyi entegre bir anlayışla yani diğer kurumlarla işbirliği, diğer meslek disiplinleri ile eşgüdüm ve halkın katılımı ile hazırlamalıyız. 1990’lardan bugüne 200 mikro havzada çalışmış tarım, orman, iklim kurumlarının mensupları olarak bu tecrübelerimizi geleceğe taşımalı ve doğal kaynaklarının iyileştirilmesi için çaba sarf etmeliyiz” dedi.

Proje çalışmaları kapsamında Havza Sorunlarının ve Çözüm Önerilerinin Belirlenmesi (Sor-Sap-Çöz) toplantıları ve arazi çalışmaları devam ediyor.

Haberin Kaynağı: Şiran Gündem Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER