Demir: Bu Manzara Gözden Kaçıyor mu?

Gümüşhane’nin merkezindeki görüntü, Saadet Partisi (SP) Gümüşhane İl Başkanı Av. Akın Demir’in tepkisini çekti. Demir, şehir estetiğini hiçe sayan yapılar hakkında sert açıklamalarda bulunarak, "Burası gecekondu mu, yoksa şehir mi?" sorusunu gündeme taşıdı. 

Demir: Bu Manzara Gözden Kaçıyor mu?

Başkan Demir, açıklamasında hastane kavşağının tam karşısındaki yapıların, üniversite-sanayi-adliye yolu üzerinde yer aldığını belirterek, " Bilindiği gibi adı üzerinde gece kondu bir anda ortaya çıkan şehir estetiğini, imarını hiçe sayan oldubitti ile yapılan yapılara verilen addır ve genellikle gece kondular gözden ıraktan belediye denetimin zayıf olduğu yerlerde mantar gibi ortaya çıkmaktadır. Ama gelin görün ki; bizde ise yani bu örnekte ise şehrin tam merkezinde ortaya çıkmıştır. Hastane kavşağının tam karşısında ışıkların hemen yanı başında üniversite- sanayi- adliye yolu üzerindeki bu görüntü bizi hayrete düşürmektedir. Bu manzarayı idarecilerimiz hiç mi görmez. Bu manzaradan hiç mi rahatsız olmazlar?” ifadeleriyle yöneticilere sitem etti. Demir, şehir estetiğini bozan bu yapıların bir an önce kaldırılması gerektiğini vurguladı.

Söz konusu yapıların imar açısından hakları olup olmadığı konusunda da sorular soran Demir, “Eğer arsa sahibinin imar açısından böyle bir hakkı varsa neden engel olunur? Eğer hakkı yoksa buna nasıl müsaade edilir. Bir türlü anlam veremiyoruz. Ana yol üzerindeki bu manzara şehrimiz açısından oldukça olumsuz bir imaj oluşturmaktadır. Bu sebep ile bir an önce bu manzaranın kaldırılması gerekmektedir" diyerek yetkililere çağrıda bulundu. Bu durumun, şehrin imajına olumsuz etkiler yaptığını belirten Demir, acilen çözüm bulunması gerektiğini dile getirdi.

Demir, söz konusu alanın güzel bir peyzaj çalışmasıyla düzenlenmesi halinde, şehre ayrı bir güzellik katacağını belirterek, “O manzara yerinde güzel bir peyzaj çalışması olsa şehrimize ne kadar ayrıcalık ve güzellik katacaktır. O manzarayı her gördüğünüzde, ışıklarda her durduğunuzda bu şehirde yaşamanın mutluluğunu yaşayacaksınız. Lakin şimdi ise sadece aklımıza deli sorular gelmekte ve neden bu çirkin görüntünün hala kaldırılmadığını anlamaya çalışıyorsunuz. Bu sebep ile ivedi olarak bu çirkin görüntünün ortadan kaldırılması gerekmektedir" dedi. 

SP Gümüşhane İl Başkanı Av. Akın Demir, şehirde yeni bir yönetimin iş başında olduğunu belirterek, "Bugün yeni bir yönetim iş başında. Gelin birlik olalım, işi kolay kılalım. Bu şehrin insanına güzel bir yaşam hazırlayalım” çağrısında bulundu. 
 

YORUM EKLE
YORUMLAR
abdi atmaca
abdi atmaca - 2 ay Önce

sayın avkatım atasözü gibi kanayan bir yaraya damga bastın bu şehrin girişinden çıkışına kadar seyahat eden insan ne görürse onu anlatır gittiği yerde tebrikler bu şehri girişinden çıkışından itibaren takımının renginde kaldırımları pırıl pırıl boyatmaları lazım bu kadar yer gezip geliyoruz biz de görüyoruz
saygılar

SIRADAKİ HABER