Demir: Bu şehrin en büyük sorunu sürdürebilirlik

Saadet Partisi (SP) Gümüşhane İl Başkanı Av. Akın Demir, şehrin en büyük sorunlarından birisinin sürdürülebilirlik olduğunu belirterek bazı konulara değindi.

Demir: Bu şehrin en büyük sorunu sürdürebilirlik

Kentte var olan tarihi ve kültürel yapıların büyük paralar harcanarak restore edildikten sonra bakımsızlıktan dolayı ya harap hale geldiğini yada çerçöp alanına döndüğünü iddia eden Demir, “Bu husus zaman zaman basına da yansınmakta amma velakin kayda değer hiçbir adım atılmamaktadır. Süleymaniye Mahallesinde restore edilen ve adeta toprak altından çıkarılan camii yine aynı kadere terk edilmiş, restore edilen konaklar dökülmeye başlamış, hamam ise hayvanların barınağı haline gelmiştir” dedi.

Açıklamasında Süleymaniye Mahallesi yolu ve devamındaki köy grup yolunun mezecilerin durağı haline geldiğini, içki şişeleri ve diğer çöplerin yol kenarlarını adeta işgal ettiğini ifade eden Demir, “Bu nasıl duyarsızlıktır anlamak mümkün değil. Yol güzergâhında her taraf içki şişeleri ve çöplerle dolu. Bu hali ile mi biz buraya turist getireceğiz memleketimizi tanıtacağız? Yine bu yol güzergahı üzerindeki telefon direkleri yerinden sökülmüş ve gerilmiş ok misali yoldan geçecek araçlara yada yayalara saplanmak için vakit kollamakta lakin her zaman ki anlayışımız ile önce vaka meydana gelsin sonra çözüm üretelim anlayışı ile birilerinin canının yanmasını bekliyoruz” diye konuştu.

Bu haliyle işlerin böyle devam etmeyeceğini, bu anlayış ile bir adım ileri gidilemeyeceğinin altını çizen Demir, “Yine büyük bir hevesle Canca Kalesini turizme kazandıralım diye yollar yapılmış, kazılar yapılmış ama bugün büyük bir umursamazlık ile yapılan işler akamete bırakılmış ve ne yapılmakta olan yollar bitirilebilmiş ne de kalede bir faaliyet onarım yapılabilmiştir. Süleymaniye Mahallesinde yapılan ve Turizm Lisesi tarafından işletilmekte olan otel bu bölgedeki eksikliği gidermiştir. Halkımız ve de turizm için bir fırsat ve alternatif olmuştur. Bu sebep ile bu yapılan hizmetleri devam ettirebilmemiz için can güvenliği açısından tehlike oluşturan riskleri ortadan kaldırmalı ve de çevremizi temiz ve yaşanabilir kılmalıyız. Daha önce gündeme getirmiş olduğumuz şekli ile Süleymaniye yolu üzerinde trafik kazası sebebi ile duvar yıkılmış polis barikatları adeta yıkılan duvarın yerini almıştır. Şimdi de yine aynı yol üzerinde ki telefon direği gerilmiş bir ok misali  büyük risk taşımasına rağmen kimsenin umurunda değil, yollar ise çerçöp haline gelmiştir” ifadelerini kullandı.
 

YORUM EKLE
YORUMLAR
kenan okumuş süleymaniyee
kenan okumuş süleymaniyee - 8 ay Önce

sayın demir bu duyarlı tavrın için teşekkürler...

SIRADAKİ HABER