Demir öğrencilerle buluştu

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi akademisyenlerinden hemşehrimiz Prof.Dr. Alpaslan Demir, Gümüşhane Mareşal Çakmak Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri ile buluştu.

Demir öğrencilerle buluştu

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi akademisyenlerinden hemşehrimiz Prof.Dr. Alpaslan Demir, Gümüşhane Mareşal Çakmak Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri ile buluştu.

Öğrenci kulüplerinin etkin faaliyetleri kapsamında ve sosyal kültürel faaliyet ana başlığı altında Rehberlik ve Araştırma Merkezi Konferans Salonunda gerçekleşen buluşmada tarih, Türk tarihi ve Osmanlı üzerine sohbet gerçekleştirildi.

Tarih bilimi üzerinden tanım ve örnekler veren Prof.Dr.  Alpaslan Demir, Türk tarihi, Osmanlı ve İslam tarihine de değinerek, günümüz Türkiye’si toplumsal hayatından da örneklerle öğrencilere mesajlar verdi.

Bir toplumda özgüvenin çok önemli olduğunu özgüveni olan toplumların büyüyüp dünyaya hakim olduğunu kaydeden Demir, “Bizim günümüzde bir özgüven problemimiz var. Bunu yurtdışına çıktığımızda büyük devletler diyebileceğimiz devletlerin vatandaşları çok rahatlar ama devletleri güçlü olmayanlar daha korkak hareket ediyorlar bu özgüven ile alakalı. Mustafa Kemal Atatürk ne diyor? Muhtaç olduğunuz kudret damarlarınızda ki asil kanda mevcuttur. Osmanlı 600 yıl nasıl ayakta kaldı diyorlar? Balkanlarda bugün Osmanlı topraklarının içerisinde 60'dan fazla devlet var. Bu kadar devleti bu kadar milleti bu kadar dini nasıl bir arada tuttu? Balkanlarda 300-400 yıl nasıl bir arada kaldı? İşte vatan olarak gördüğü için kaldı. Bütün Türk tarihinde kurulan bütün devletlerin mantelitesi de budur” dedi.

Devletin toplumla oluştuğunu ve bu nedenle de her bireye bir iş düştüğünü dile getiren Demir, Haçova savaşını örnek vererek, “Bu devlet niye yıkıldı siz oradan hesaplayın. Toplum bozulursa devlet bozulur. O zaman Dünyanın yüzde kırkına hakim olmuş bir devletin torunları olarak bizler sıkıştığımız bu bir avuç toprak parçasında sıkıştık bizi de burada bazıları istemiyor burada da rahat değiliz. Tekrar ayağa kalmak için sizlere ihtiyacımız var” şeklinde konuştu.

Samimi ve etkili şekilde gerçekleşen program sonunda Okul Müdür Vekili Bayram Yılmaz tarafından Prof.Dr. Alpaslan Demir’e plaket takdim edildi.
 

Haber: Şükrü Yondemir

Güncelleme Tarihi: 27 Şubat 2019, 23:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER