Demir okulların durumunu sorguladı

Saadet Partisi (SP) İl Başkanı Av. Akın Demir, bitmeyen Şiran Fen Lisesi, Mustafa Canlı Bilim Sanat Merkezi bahçesindeki ağaçların kesilmesi ve Aysın Rafet Ataç İlkokulu yanındaki metruk bina sorunlarını dile getirdi.

Demir okulların durumunu sorguladı

Yaptığı açıklamada ilk olarak 2016 yılında yapımına başlanan ve halen bitmeyen Şiran Fen Lisesini sorgulayan Demir, “Şiran Fen Lisesinin yapımına 2016 yılında başlanılmış lakin aradan koskoca 6 yıl geçmiş olmasına rağmen maalesef bir arpa boyu ilerleme sağlanamamıştır. Önce okul kompleksi içinde yer alan spor salonun çatısı uçmuş sonra Şiran Devlet Hastanesi ile okul arasında yer alan istinat duvarı çökmüş, akabinde okul binasında çatlaklar oluşmuştur. Şiran halkı bu eksikliklerin bir an önce bitirilmesini beklerken okul inşaatını yapan taşeron firma alacağını alamayınca yapılan imalatlardan para edebilecek ne varsa kalorifer peteğinden musluğuna kadar her şeyi söküp gitmiştir” dedi.

"Bir an önce Şiran Fen Lisesi tamamlanmalı"

Yaşanan bu olay sonrası okul binasına taşınamayan Şiran Fen Lisesinin çözüm olarak başka bir okulun binasını kullanmaya başladığını fakat bu durumun kavimler göçüne benzer şekilde okulların birbirinin yerini işgaline, kullanmasına neden olduğunu savunan Demir, “Bu sebep ile hiçbir okul yerinden mennun olmadığı gibi eğitimin aksamasına- çocukların tıkış bir halde eğitim görmesine ve laboratuar ve benzeri imkânlardan mahrum omlarına neden olmuştur. Bu iş artık çekilmez bir hal almıştır. Bir an önce Şiran Fen Lisesi’nin tamamlanması ve 2022/2023 eğitim döneminde kendi yerinde eğitim görmesi gerekmektedir. Zira birçok öğrenci bu okulu kazanmasına rağmen fiziki şartlar nedeni ile okula kaydını yaptırmamaktadır. Bu durum hem hak kaybına hem de okulun imaj kaybına neden olmaktadır” ifadelerini kullandı.

"40-50 yıllık ağaçların yerinde şimdi yeller esmektedir"

Açıklamasında merhum Mustafa Canlı’nın adının yaşatılması ve de şehre hizmet olması gayesiyle güzel bir eser kazandırıldığını fakat merkezin önündeki ceviz ve vişne ağaçlarının kesildiğini kaydeden Demir, “40-50 yıllık ağaçların yerinde şimdi yeller esmektedir. Bu nasıl bir kıyımdır. Hem de bilim ve sanat merkezi adına bu işin yapılması ne kadar acı verici bir durumdur. Atatürk Orman Çiftliğinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk adına çiftlik evi yapılmakta iken çınar ağacının kesilmesi gündeme gelmiş Gazi Mustafa Kemal Atatürk buna razı gelmemiş ve inşaatın yerini değiştirmiştir. Böyle bir anlayıştan nasıl bu anlayışa geldik. Gümüşhane de Bilim Sanat Merkezi adına yapılan bu ağaç kıyımını en yüksek perdeden kınıyoruz. Böyle bir eserin böyle bir yıkımın gölgesinde kalmasına neden olanların hesap vermesi gerekmektedir” diye konuştu.

"Aysın Rafet Ataç İlkokulu içindeki bu metruk binanın çözüme kavuşturulmasını bekliyoruz"

Aysın Rafet Ataç İlkokuluna da açıklamasında yer veren Demir, şunları söyledi: “Bu okulda okuyan evlatlarımız büyük risk altındadır. Eski okulun yanına yeni okul binası yapılması ile eski okul metruk bir bina haline gelmiş okul binası sahipsizlikten tüm camları kırılmış ve çok çirkin bir görüntü ve risk oluşturmuştur. Allah muhafaza etsin okludan düşebilecek cisimler yada cam parçaları küçük yavrularımıza zarar verebilecek durumdadır. Bu sebep ile Aysın Rafet Ataç İlkokulu içindeki bu metruk binanın çözüme kavuşturulmasını bekliyoruz.”
 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Sahipsiz memleketimden çok özür diliyorum.
Sahipsiz memleketimden çok özür diliyorum. - 2 yıl Önce

Sahipsiz memleket ne olacak ki.Aynı coğrafi yapıya sahip Amasya'ya bir bakın bir de resmen müteahhitler tarafından beton yığınlarınca yağmaya maruz bırakılmış var olan üç beş ağacı ve onun dallarında öten kuşlara dahi acımayanlara bilmem ki ne demeli. Ah, can Gümüşhane ah!

SIRADAKİ HABER