Demir: Şehir içi trafik ve otopark sorunlarına acilen müdahale edilmeli

Saadet Partisi (SP) Gümüşhane İl Başkanı Av. Akın Demir, şehir içi trafik denetimleri ve trafik cezalarının artan bir rahatsızlık kaynağı haline geldiğine dikkat çekerek, bu sorunun temel nedeninin yerel yönetim olduğunu savundu.

Demir: Şehir içi trafik ve otopark sorunlarına acilen müdahale edilmeli

Şehir içinde uygulanan trafik denetimleri ve sonrasında kesilen trafik cezalarının vatandaşları bıktırma aşamasına geldiğini kaydeden Demir, yaptığı açıklamada bu uygulamadan şehir esnafı kadar vatandaşların da muzdarip olduğunu, canı yanan esnaf ve vatandaşın doğal olarak sorunun çözümü için muhatap aradığını ve bir yandan da Emniyet Müdürlüğüne tepki gösterdiğini söyledi.

Vatandaşın tepkisini doğru yere yöneltemediğini ifade eden Demir, “Çünkü şehir içinde ki trafik sıkışıklığının ve park sorunun en büyük müsebbibi yerel idareciler ve en başta belediyedir. Zira yıllardır dile getirdiğimiz park sorununun çözümü için en ufak bir adım atılmamış ve çözüm üretilmemiştir. Uzun yıllardır yeni yapılaşmada bina ve iş yerlerinin altına otopark uygulamasının zorunlu hale getirilmesi konuşulmasına rağmen maalesef yeni yapılan iş yerlerinin yada binaların hiçbirinde otopark bulunmamaktadır. Maalesef belediye kazanç uğruna cadde ve sokakları otopark alanı olarak satmakta ve bu hali ile sorunun daha da büyümesine neden olmaktadır. Yine seçim zamanlarında vaat edilen projelerin hiç biri hayata geçirilmemekte böylece sorunun artmasına neden olunmaktadır” dedi.

Bugün gelinen noktada şehrin transit caddesinin sağlı sollu otopark haline geldiğini ve bu durumun hem trafik güvenliğini riske attığını hem de can ve mal güvenliğini riske attığını dile getiren Demir, “Ayrıca bu görüntü büyük bir çevre kirliliğine neden olmaktadır. Bir zamanlar birileri transit caddesindeki dağın altına devasa tüneller otoparklar yapacağını bu şekli ile şehrin kangren haline gelmiş trafik ve otopark sorunun çözeceğini söylemelerine rağmen maalesef bu sözün üzerinden 10 yıl geçti ama maalesef denilen yer bir kazma dahi vurulmamıştır. Her ne kadar trafik düzenlemesi kapsamında caddeler üzerinde araç park kısıtlaması ile en azında cadde trafiğinin akışı sağlanmaya çalışılmış ise de bu da esnafın mağdur olmasına ve de alışveriş için caddede duran duraklayan insanların park cezası ile mağdur edilmesine neden olmaktadır” diye konuştu.

Cadde üzerinde ve iş yerleri olan vatandaşların bu uygulama sebebiyle mağdur olmamak için araçlarını ara sokaklara çektiğini ve bu hali ile de ara sokakların Çin seddi gibi aşılmaz duvarların oluşmasına neden olduğunu kaydeden Demir, açıklamasını şöyle sonlandırdı: “Bugün Allah muhafaza etsin ani bir olay karşısında deprem - sel vb felaketler karşısında emin olun kimse sokağa kaçamayacak caddeye inip kendini kurtaramayacaktır. Akıl bir işin sonunu görebilmektir. Acılar yaşandıktan sonra bundan ders çıkarılmasının kimseye faydası yoktur. Bu sebeple acilen bu şehrin otopark sorununa el atılmalı ve akıllıca çözümler ile sorun halledilmelidir.”

Fotoğraf: Arşiv

YORUM EKLE
YORUMLAR
Halim Selim
Halim Selim - 10 ay Önce

İlave olarak; cadde üzerinde ki manavın hem kaldırımı hem de yolu işgal gelmesine göz yumulması, hiçbir şehir merkezinde görülmeyen bu çirkinliğe müsaade edilmesi de cabası. Manavın önünde günlerce park edilen kamyonlar, kasalar, çöp tenekeleri konusunda ne trafik ne de zabıta hiçbir şey yapmıyor. Caddenin ve kaldırımları insanların rahatça yürüyebileceği hale getirilmesi bu kadar mı zor!

VATANDAŞ
VATANDAŞ - 10 ay Önce

CADDDE VE KALDIRIMLARDA VATANDAŞLARA GECECEK YER MI KALIYOR CAY OCAKLARI REHIN ALMIS HER YERI , YETMIYOR ESNAFIN KENDİ SAHSI YERI GIBI DUKKANDAKI MALIN YARISI KAPNIN ONUNDA IKI KISI ZOR GECIYOR YANYANA BUNU KIMSE GORMUYOR ? YOL BOYU GEZEN ZABITALAR KALDIRIMLARIN DOLULUĞUNU GÖMÜYOR YA ELLERİ CEPLERINDE GEZINIYORLAR NE YAPSINLAR ? POLIS DE ONUNE GELENE CEZA KESIYOR CANI SIKILDIKCA ! CARSIDA BIR ISIMIZ VARSA HALLEDIP ARACINLA DONEMSSIN PARK YERI SIKINTI VAR MALESEF ,YOLDA 10 DK DURSAN ALACAGINDAN DAHA COK VERECEKLI OLUP DONUYORSUN...

Ahmet
Ahmet - 10 ay Önce

Akın bey haklı

Kadir
Kadir - 10 ay Önce

50 yıl önceki Gümüşhane ne ise şimdikide aynı, bu işin bi çözümü yok.

Misafir35479
Misafir35479 - 10 ay Önce

Belediyenin önünden ziraat bankasına kadar araç trafiğine kapatılmalı,günün belirlenen saatlerinde dükkanlara mal vermek için açılmalı bu bir nebze olsun şehir içini ve insanları rahatlatır,bunun bir çok örneği var.Ciddi şekilde düşünülmeli veya farklı bir çözüm yolu bulunmalı bu durum bu şekilde devam edemez.

Mavrangelli.
Mavrangelli. - 10 ay Önce

Yürüyün biraz ahali düne kadar arabamı vardı. Şehrin başı ne sonu ne.Alıştı millet arabaya klozete kadar arabayla yanaşacaklar.ohhh.ne memleket....

Şoförler odasi
Şoförler odasi - 10 ay Önce

Baskan bey ceza yazilmasindan taraf olduğunu dile getirdi ne olacak sahipsizlik

Yusuf Sadık Eğitimci yazar gazeteci..
Yusuf Sadık Eğitimci yazar gazeteci.. - 10 ay Önce

En çok yorum bu haber aldığına göre ilgililerin bu serzenişlere kulak vermesi beklenmektedir.
Hele hele bir manavın atatürk caddesini sağlı sollu bır köy pazarına döndürdüğünü gören yetkililerin bu duruımu görmezlikten gelmesi düşünülemez ve acilen tecziye edilmesi ilebirlikte şehre görsellik açısından katma değer katacak olan düzenleme yapılmalıdır.

SIRADAKİ HABER