Demirağ: 15 Eylül'de rekor kırıp Yunus Emre’yi şaşırtalım

Gümüşhane Kent Konseyi Başkanı Rüstem Demirağ, kent olarak Türkiye’de bir rekor kırarak çok kısa bir sürede SMA Tip-1 hastası Yunus Emre bebeği tedaviye göndermeyi ve Gümüşhane’nin zor günde nasıl kenetlenebileceğini tüm dünyaya göstermek istediklerini söyledi.

Demirağ: 15 Eylül'de rekor kırıp Yunus Emre’yi şaşırtalım

Kentte bir süredir devam eden ve Gümüşhane Kent Konseyi olarak da önderlik yapıp her platformda destekledikleri 7 aylık SMA hastası Yunus Emre Kaçan bebek için başlatılmış olan yardım kampanyasına 15 Ağustos'ta yeni bir sistem getirdiklerini açıklayan Demirağ, “Bilindiği üzere bu tarihe kadar yüzdelik dilimini her gün hesaplayarak kamuoyuna açıklıyorduk. Sizlerin destekleri ile toplanan para, gerekli olan paranın yüzde 11'i seviyesindeyken 15 Ağustos'ta yeni getirdiğimiz sistem kapsamında, 300'e yakın gönüllülerimizi 30 farklı ekibe ayırdık ve her ekibimize 1 aylık süre içinde bağış toplama hedefleri verdik. Bu süre zarfında yüzdelik dilimini hesaplamadan çalışacağız diye bir kural getirdik. Tüm ekiplerimiz, tüm gönüllülerimiz hedefine ulaşmak için var gücü ile çalışacak ve bu sürenin sonunda yüzdelik dilimini sürpriz olarak açıklayacağız. Bu sistem ile nihai hedefimiz kampanyada %100'e varmak inşallah. Sistemin başladığı günden bugüne 1 haftalık süreçte ekiplerimiz hummalı bir şekilde, aşkla ve şevkle, zaman veya mekan mefhumu gözetmeksizin, birbirleriyle yarışarak, geliştirdikleri farklı projeleri uygulayarak Yunus Emre için canla başla bağış topluyorlar. Ülkemizin dört bir yanından yardımsever vatandaşlarımızın IBAN hesabına gönderdiği bağışlar ile birlikte; caddelerdeki standlarda, Yunus Emre otoparkında, kermeslerde ve birçok farklı organizasyonda yüzbinlerce liralık bağış toplandı ve toplanmaya devam ediyor. Bu sürecin sonunda sizlerin destekleri ile inşallah kampanyayı tamamlamak nasip olur. Olmazsa da inşallah neticeye çok yaklaşmış olacağımızı ümit ediyoruz” dedi.

Bu yardım seferberliğine tüm vatandaşların duyarlılık göstererek katılım sağlamasını isteyen Demirağ, “Gümüşhane olarak ülkemizde bir rekor kırarak çok kısa bir sürede Yunus Emre’yi tedaviye göndermeyi ve şehrimizin zor günde nasıl kenetlenebileceğini tüm Dünya'ya göstermeyi istiyoruz. Başta bugüne kadar yardımını esirgemeyen duyarlı vatandaşlarımıza olmak üzere; yüreğinden coşarak, hiçbir çıkar veya menfaat gözetmeden büyük fedakarlık göstererek tüm insanlığa örnek olacak çalışmalar yapan gönüllülerimize sonsuz teşekkür ederim. Allah hepsinden razı olsun inşallah” diye konuştu.

Bakımı çok zahmetli ve tedavisi çok pahalı olan hastalıkla mücadele eden Yunus Emre bebek, daha 2 aylıkken elleri içeri çekildi ve göğüs kafesi çöktü. Hastalığın pençesinde makinelere bağlı yaşamını sürdüren Yunus Emre bebeğin tedavisi ve diğer masrafları için bugünkü kurla gerekli olan 31,5 milyon TL’nin toplanması için gerek kurumsal gerek bireysel olarak farkındalık etkinlikleri devam ediyor.

Ölümcül kas hastalığı olarak da bilinen ve nadir görülen Spinal Müsküler Atrofi (SMA) Tip-1 teşhisi konulan 7 aylık Yunus Emre bebek için hem yurt içinde hem de yurt dışında başlatılan kampanyada yurtiçinden TL hesabı için Ziraat Bankası Gümüşhane şubesinde açılan TR60 0001 0090 1022 4526 2050 01, Dolar bağışı için TR76 0001 0090 1022 4526 2050 04 ve EURO bağışı için TR33 0001 0090 1022 4526 2050 02 ibanlarına, yurtdışından bağış yapmak isteyenler için Alıcı : SMA KIDS  NL56BUNQ2070504409 ve SWIFT / BIC CODU BUNQNL2A numaralı hesaplara bağışta bulunabilirsiniz.

Bu hastalığın tedavisi yalnızca ABD ve Dubai’de “Zolgensma” adı verilen gen terapisiyle yapılabiliyor. Yunus Emre bebek için Dubai’de süreç başlatıldı fakat bu ilacın fiyatı oldukça yüksek bir tutarda. Yaklaşık 2 milyon dolarlık ilaç masrafı için bağışlanacak her kuruş yaşam mücadelesi veren bebeğimize nefes olacak. Hep birlikte yavrumuzu anne babasının kucağına bağışlayalım, ikinci kez evlat acısı yaşamalarına izin vermeyelim. Zaman, en büyük düşmanımız. 

Ülke genelinde resmi kayıtlara göre yaşayan 500 bin Gümüşhaneliden 250 bini 150 TL bağışlasa 6 aylık Yunus Emre kurtulacak.

Türk Telekom ve Vodafone kullanıcıları YUNUS yazıp 6729’a göndererek 20 TL bağışta bulunabiliyor.

ilgili haber/ler:

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER