Demirağ: Bu işletme artık buradan kal-dı-rıl-ma-lı

Gümüşhane Kent Konseyi Başkanı Rüstem Demirağ, Karaca Mağarası kavşağında bulunan ve uzun yıllardan beri yol inşaatına binaen tahsisli olan bu alanda firmanın ticaret yapmaya devam ettiğini belirterek bu işletmenin buradan kaldırılması gerektiğini söyledi.

Demirağ: Bu işletme artık buradan kal-dı-rıl-ma-lı

Demirağ yaptığı açıklamada Gümüşhane’yi Torul yönünde önünü açacak olan çok önemli bir proje niteliğindeki İpekyolu Turizm Ticaret Merkezi projesinin yıllardır bu firma yüzünden ertelendiğini belirtti.

Yıllar önce İkisu-Şiran yol inşaatını yapan firmaya tahsis edilen İkisu köyü sınırlarında ve ana yol güzergahında bulunan devasa alanda müteahhit firmanın yol inşaatı çoktan bitmiş olmasına rağmen yol inşaatına binaen tahsisli olan bu alanda ticaret yapmaya devam ettiğini kaydeden Demirağ, “Çıkardığı toz ile çevreyi mahvettiği yetmiyormuş gibi, yol güzergahında kantar olmadığından dolayı Trabzon yönünde tonaj limitini aşan kamyonlar ile hem milyonlarca liraya yapılmış olan asfalt yolları mahvediyor hem de işgal ettiği alanda şehrin geleceğine ipotek koyuyor. Ekonomisinin kurtuluşunun turizme bağlı olduğu bir şehirde, turizme yönelik olarak planlanan yerde konkasör tesisi çalıştırmak ne kadar doğrudur? Şehrin en önemli turizm bölgesinin yol ayrımında ve şehrin giriş güzergahında bulunan bu işletme, Ticaret odası başkanımızın da ifade ettiği gibi birisi kollamadan burada bu kadar süre kalamaz” dedi.

Bu konuda çok fazla emeği olan Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) Başkanı İsmail Akçay’ın konuyu defalarca gündeme getirdiğini belirterek teşekkür eden Demirağ, “Bu bölgenin insanı olarak daha önce defalarca bizim de gündeme getirdiğimiz bu konu yıllardır bir türlü çözüme kavuşturulmuyor. Gümüşhane Valiliğimizi, Çevre Şehircilik Müdürlüğümüzü, Milli Emlak Müdürlüğümüzü, İl Özel İdaremizi ve İl Genel Meclisimizi bu konu ile alakalı göreve davet ediyorum” ifadelerini kullandı.
 

Güncelleme Tarihi: 04 Mart 2024, 13:05

ilgili haber/ler:

YORUM EKLE
YORUMLAR
Peyami Çiçek
Peyami Çiçek - 2 ay Önce

Şehrimizin bu önemli problemini gündeme getirdiği için başkana teşekkür ederim. Gümüşhane sevdalısı olarak ortalıkta dolaşan siyasilerinde ders almasını dilerim.

kendi görüşü
kendi görüşü - 2 ay Önce

kesinlikle haklı bir ifade masum bir vatandaş yol kenarına bir baraka yapsa bir şey satmak için hemen tepesine binerler vur abalıya misali

Gümüşhane li
Gümüşhane li - 2 ay Önce

Evet belli ki canları sıkan bir durum var. Başkan ve Gümüşhane halkını rahatsız eden ,haklı bir tarafı varsa kalkar.Ancak Ülkemizde böyle şeyler var oluyor. Önce bir amaç şantiye olarak açılan yer şimdi ticaret hane olmuş belli ki,İşin aslını bilemiyorum. Amma haklılık yönümüz çok ise kaldırılmalı

SIRADAKİ HABER