Demirağ: Turist çekecek olan mega projeler kısa süre içinde hayata geçirilmelidir

Gümüşhane Kent Konseyi Başkanı Rüstem Demirağ, yanı başımızda turizm pastasından milyar dolar pay alan Trabzon var iken Gümüşhane’nin de artık Yeni Zigana Tüneli ile bu pastadaki payını büyütmesi gerektiğini söyledi.

Demirağ: Turist çekecek olan mega projeler kısa süre içinde hayata geçirilmelidir

Dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açılan Avrupa ve Türkiye’nin en uzun, dünyanın 3.en uzun tüneli olan yeni Zigana Tüneli’nin Gümüşhane’nin turistik ve ekonomik kalkınmasına çok büyük katkı sağlayacağını ifade eden Demirağ, “Bu dev yatırımın, şehrimizin ekonomisine çarpan etkisi yapması için şehrimizdeki tüm turizm yatırımlarının ivedilikle gözden geçirilip, tüm eksiklerin giderilmesi elzemdir. Turizm tesislerindeki hizmet alanlarında şehrimizi temsil edecek misafirperverlikte çalışanların olması ve tesislerin eksiksiz bir şekilde hizmet edebilecek kalitede dizayn edilmesi gerekmektedir” dedi.

“Turist çekecek olan mega projeler kısa süre içinde hayata geçirilmelidir”

Böylesine devasa bir yatırımın bölgemize yapılmış olmasından cesaret alan Demirağ, “Şehrimizde Süleymaniye Kayak merkezi başta olmak üzere, Karşıyaka Tabiat Parkı ve Mesire Alanı projesi, teleferik ve zipline projesi, Canca kalesi restorasyonu ve seyir terası projesi gibi şehir merkezimize turist çekecek olan mega projeler kısa süre içinde hayata geçirilmelidir. İlçelerimiz ile bağlantımızı sağlayacak olan başta yapımı devam eden Pekün Dağı tüneli kısa sürede tamamlamalı, Tersun dağı ve Köse dağına da birer tünel ivedilikle yapılmalıdır” diye konuştu.

Yanı başımızda turizm pastasından milyar dolar pay alan Trabzon var iken Gümüşhane’nin de artık Yeni Zigana Tüneli vesilesi ile bu pastadaki payını büyütmesi gerektiğini vurgulayan Demirağ, “Bu vesile ile Avrupa'nın en büyük, Dünya'nın üçüncü büyüklükteki tüneli olan bu dev eseri yaptırarak vatandaşlarımızın hizmetine sunan başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere emeği geçen herkese minnettarız. Allah razı olsun hepsinden. Böyle yatırımların devam etmesi için Allah başımızdan eksik etmesin inşallah” ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER