Demir’den Karayollarına tedbir çağrısı

Saadet Partisi (SP) Gümüşhane İl Başkanı Av.Akın Demir, Işıl Sema Doğan ilkokulu üzerindeki çevre yolu geçişine tel çit yapılması ve Organize Sanayi Bölgesinin oradaki alanda da karayoluna sel gelmesini engelleyen tertibatların yapılmasını istedi.

Demir’den Karayollarına tedbir çağrısı

Yaptığı açıklamada çevre yoluna yakın bir konumda olan Işıl Sema Doğan ilkokulunun öğrencilerin çoğunluğunun Çamlıca Mahallesinde bulunan çocuklar olduğunu kaydeden Demir, öğrencilerin çoğu zaman okula ulaşmak için yapılan üst geçitten değil ana yoldan karşıya geçtiklerine şahit olduklarını söyledi.

Karayolları tarafından mahalle ile okul arasındaki yol üzerine yaya trafiğini güvene almak için üst geçit yapılmasına karşın çoğu zaman şahit oldukları üzere çocukların daha kısa ve kolay gördükleri ana yol üzerinden karşıya geçmeye çalıştıklarını ifade eden Demir, “Bu durum hem kendilerinin hem de araç sürücülerinin güvenliğini tehlikeye düşürmekte ve acilen tedbir alınmazsa maalesef üzücü sonuçlara neden olacaktır. Çoğunlukla ilköğretim çağındaki öğrencilerin yoğun olarak kullanmış oldukları bu yolun kenarlarına güvenlik çitleri yapılmalı ve çocukların kolaya kaçan bu davranışlarının önünde geçilmelidir. Akıl bir işin sonucunu önceden görebilmektir. Üzücü bir hadise olduktan sonra tedbir alınmasının kimseye faydası olmayacaktır. Bu sebep ile yol müteahhidinin yada karayollarının bu işe bir an önce çözüm bulması gerekmektedir” dedi.

Karayollarında şahit oldukları bir diğer tehlikenin ise sonbahar ve ilkbahar aylarında yağışların çoğalmasıyla özellikle Tekke Köyü-Organize Sanayi Bölgesi girişi ve Pirahmet Kavşağı güzergahında yağış ile karayollarının sele döndüğünü ve su ile gelen kum ve taşların yol güvenliğini tehlikeye soktuğunu ifade eden Demir, “Bu sebeple seyir halindeki araçların büyük tehlikeler atlattığına şahit oluyoruz. Hemen hemen her sene tekrarlanan bu soruna karşı bulduğumuz çözüm ise maalesef sadece yağış sonrası iş makinalarının yollayıp yolu temizlemek ve yol güvenliğini sağlamaktır. Nedendir bilinmez her sene tekrarlanan bu hadise kanıksanmış basit çözümler ile yol güvenliği sağlanabilme imkanı varken umursanmaz olunmuştur. Bu iş ihmale gelmez bugün olmazsa da yarın vatandaşlarımızın canı yanabilir. Bu sebep ile karayollarımızdaki güvenliğin öncelenmesi gerektiğini bir kez daha ifade ile sorumluları çözüme davet ediyoruz” diye konuştu.
 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Çok doğru olur
Çok doğru olur - 2 yıl Önce

Haklı yapılması şart

SIRADAKİ HABER