Deneyap'ta 440 aday 1 Ekim’de ter dökecek

Gümüşhane’de Deneyap Teknoloji Atölyeleri Türkiye 4.Faz öğrenci seçme süreci uygulama sınavı 1 Ekim Cumartesi günü gerçekleştirilecek.

Deneyap'ta 440 aday 1 Ekim’de ter dökecek

Öğrencilere 3 yıl boyunca ücretsiz olarak Tasarım ve Üretim, Elektronik Programlama Ve Nesnelerin İnterneti, Yazılım Teknolojileri, Siber Güvenlik, Enerji Teknolojileri, Havacılık Ve Uzay Teknolojileri, Yapay Zeka, Nanoteknoloji Ve Malzeme Bilimi, İleri Robotik, Robotik Ve Kodlama, Mobil Uygulama gibi 11 farklı başlıkta eğitim verilmesi planlanan Deneyap Teknoloji Atölyelerinin uygulama sınavına Gümüşhane’den 440 öğrenci katılacak.

Sürecin ilk aşaması olan e-sınav ile 845 kişi sınava tabi tutulurken, uygulama sınavına katılma hakkı kazanan 440 aday 1 Ekim tarihinde Gümüşhane Gençlik Merkezi Salonunda gerçekleşecek olan uygulama sınavına katılacak. Sınava giriş için öğrencilerin sistemden belgelerini almaları gerekiyor.

Türkiye’nin teknoloji alanında gelişimini ivmelendirmek amacıyla Cumhurbaşkanlığı’nın ilk 100 günlük İcraat Programı çerçevesinde 81 İlde 100 Deneyap Teknoloji Atölyesi kurulmasına yönelik olarak T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı, TÜBİTAK ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı işbirliğiyle hayata geçirilen proje ile ilk 3 fazda 55 ilde 66 Deneyap Teknoloji Atölyesi açılmıştı.

4. faz kapsamında aralarında Gümüşhane’nin de bulunduğu 26 ilde 34 Deneyap Teknoloji Atölyesi daha açılarak 81 ilde 100 Deneyap Teknoloji Atölyesi hedefine ulaşıldı.

Öğrencilerin girişimcilik, yaratıcı düşünme, eleştirel düşünme, karmaşık problemleri çözme, etkili iletişim ve takım çalışması gibi becerilerinin geliştirilmesi de hedeflenen programa katılan öğrenciler 3 yıllık bir süreçte hem temel teknoloji yetkinlikleri kazanma hem de özel ilgi alanlarında derinleşme imkânı elde edecek.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER