Depremzede çocuklara Gümüşhane Ramada da doğum günü pastası

Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğünde gerçekleşen ve yüzyılın felaketi olarak nitelendirilen şiddetli depremlerden sağ kurtulan 150 depremzede vatandaş Gümüşhane Ramada Otelde misafir edilirken, depremzede çocuklar için doğum günü etkinliği düzenlenerek pasta kesildi.

Depremzede çocuklara Gümüşhane Ramada da doğum günü pastası

Depremin ardından Gaziantep, Kahramanmaraş ve Hatay illerinden Gümüşhane’ye gelen 150 vatandaşın barınma, yeme-içme ve diğer ihtiyaçları Ramada Otel tarafından ücretsiz karşılanıyor.

Ramada Otel’in sahibi Zekai Araz yaptığı açıklamada böyle bir günde yapmaları gereken neyse onu yaptıklarını belirterek, “Otelimizin kapılarını deprem felaketine maruz kalan vatandaşlarımıza açtık. Şimdilik 150 vatandaşımız geldi. Misafirlerimiz gelmeye devam ediyor. Hepsinin yatma, yemek ve diğer ihtiyaçlarını ücretsiz karşılıyoruz. Vatandaşlarımız acı içinde kıvranırken bizim para pul hesabı yapmamız mümkün değildir. Onlar gülerse biz de güleriz. Onlar ağlarsa biz de onlarla beraber ağlarız” dedi.

Depremin ikinci günü olan 7 Şubat’ta deprem bölgesine bir tır dolusu yatak, battaniye, baza ve ekmek gönderdiklerini de belirten Araz, 9 Şubat günü ise AFAD’ın temin ettiği araçla çocuk ve bayan ihtiyaç malzemelerini de bölgeye gönderdiklerini ifade etti.

Ramada Otel’de misafir olarak kalan ailelerin çocukları için dün akşam doğum günü etkinliği de düzenleyerek pasta kestiklerini belirten Zekai Araz, “Deprem travması yaşayan çocuklarımızın ve ailelerinin mutluluğu görmeye değerdi” diye konuştu.

Yardımlaşma ve dayanışmanın Türk Milletinin milli hasleti olduğunu belirten Araz, “Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere devletimizin bütün yetkililerine ve kurum ve kuruluşlarına ve milletimize teşekkür ediyorum. Ülkemiz büyük bir dayanışma örneği veriyor. İnşallah deprem yaraları kısa sürede sarılır. Ben bu vesile ile depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Allah bir daha milletimize böyle acılar yaşatmasın” ifadelerini kullandı.
 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Recep aslankilic
Recep aslankilic - 1 yıl Önce

Zekai beye teşekkür ediyorum Allah razı olsun güzel insan

Eren..
Eren.. - 1 yıl Önce

Allah razı olsun kalbi güzel insan Allah inşAllah yaptığın iyiliklerin karşılığını verir sana.

Hamza alev
Hamza alev - 10 ay Önce

Arkadaşlar fotoğraftakilerden birisinde benim Allah zekayi beyden razı olsun bizi ağırladı amcam Mehmet Alevi iyi tanır çok teşekkürler Ramada otele

SIRADAKİ HABER