Dereli’nin adını durakta yaşatıyorlar

Almanya’da geçtiğimiz haftalarda geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden 44 yaşındaki Oktay Dereli’nin adı doğup büyüdüğü mahalleye yaptırılan durakta yaşatılıyor.

Dereli’nin adını durakta yaşatıyorlar

Merkeze bağlı Hasköy köyünden olan Dereli, 5 yıl önce gittiği Almanya’nın Hamburg kentinde geçirdiği kalp krizinin ardından kaldırıldığı hastanede 6 günlük mücadele sonucunda hayatını kaybetmiş ve köyünde toprağa verilmişti.

Genç yaşta tüm sevenlerini yasa boğan evli ve ikiz çocuk babası Dereli’nin adını yaşatmak için harekete geçen kuzeni Avukat Ali Haydar Dereli’nin girişimleriyle Havriya Mahallesinde durak yapıldı.

İçerisinde merhum Dereli'nin fotoğraf ve özgeçmişiyle Türk Bayrağı, İstiklal Marşı, Atatürk’ün gençliğe hitabesi, Türkiye Yüzyılı ve tarihteki 16 Türk devletinin bayraklarının olduğu durakta ayrıca Havriya Mahallesinin geçmişiyle ilgili de bilgi verilen afişte yer aldı.

Sosyal medya hesaplarından durağın fotoğraflarını paylaşarak hizmete girdiğini ifade eden Avukat Ali Haydar Dereli, “Köyümüz Havriya Mahallesinde kardeşimiz Oktay Dereli’nin adını verdiğimiz durağımız afişlemesi yapılarak faaliyete geçmiştir. Durakta Oktay kardeşimizin hayatı, Havriya ve Kurutlar sülalesinin tarihinin afişleri; Şanlı Türk bayrağımız ile İstiklal Marşımız; Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk ve Gençliğe Hitabe ve Cumhurbaşkanımız ile Tarihteki 16 Türk Devletinin adı -bayrağı afişleri bulunmaktadır. Durağımızı gönderen değerli Belediye Başkanımız Ercan Çimen beye teşekkürü borç biliriz. Durağımıza ortak değerlerimizi afişledim, bunun haricinde siyasi parti afişlemesi yapılmamasını rica ederiz” ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 08 Mart 2024, 09:20

ilgili haber/ler:

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER