Dibekli köyünden depremzedeler için yakacak seferberliği

Gümüşhane’nin merkeze bağlı Dibekli köyünün gençleri 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş ve 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklendiğindeki depremlerde evleri yıkılan depremzedelerin yakacak ihtiyaçlarını karşılamak için seferber oldu, köyden toplanan maddi yardımı AFAD’ın hesabına yatırdı.

Dibekli köyünden depremzedeler için yakacak seferberliği

Köyün gençleri bir araya gelerek köy sakinlerine “Depremden etkilenen kardeşlerimiz orda üşürken bizler burada ısınamayız” sözleriyle deprem bölgesindeki afetzedelere gönderilmek üzere odun ve yakacak malzeme toplayacaklarını duyurarak destek vermelerini istedi.

Gençlerin çağrısıyla hafta sonu birlik ve beraberlik örneği göstererek genci yaşlısı demeden yakacak odun, kömür, kozalak ve çıra hazırlığına girişen Dibekli köyü sakinleri köy meydanında topladıkları yardımları araçlarla AFAD koordinasyonu ile bölgeye gidecek olan tıra yüklenmesi için Gümüşhane Ülkü Ocaklarına teslim etti.

Depremin ilk anından itibaren depremzedeleri n yaralarını sarmak için canla başla ellerinden gelen her türlü desteği vermeye gayret gösterdiklerini kaydeden gençler, “Acımız büyük, kaybımız çok fazla ama millet olarak birliğimiz, beraberliğimiz ve kardeşliğimizin gücü altında bu zor günleri de atlatacak ve yaralarımızı hızlıca sararak daha güçlü bir şekilde bu günleri atlatacağımıza olan inancımız tamdır. Dibekli köyü gençleri olarak depremzede kardeşlerimize daha fazla destek olabilmek ve zorlaşan kış şartlarında onların umut dolu o çadır evlerini daha fazla ısıtabilmek için köylülerimizle birlikte yakacak odun ve kömür toplama kampanyası başlattık. Büyüklerimizin hayır dualarını da alarak birlik ve beraberlik içerisinde kendi köyümüz ve yaptığımız yardım çalışmasını duyan komşu köylerimiz olan Demirkaynak ve Gümüşkaya köyümüzden komşularımızın da bağışladıkları odunları ve kömürleri topladık” dedi.

Toplanan 2 kamyonet dolusu odun ve kömürü diğer köylerinden gelen yardımlarla birleştirmek ve büyük bir araçla deprem bölgesine gönderilmesi için Gümüşhane’deki toplama merkezine teslim ettiklerini kaydeden gençler, “Ayrıca köyümüz camisinde depremzede kardeşlerimizin yaralarını sarmak adına toplamış olduğumuz yardım parasını da AFAD’ın hesabına yatırdık. Yakacak temini çalışmamız kapsamında yağan kar yağışı altında yaşlı, genç demeden el birliği ile birlik ve beraberlik içinde çalışmaktan hepimiz büyük bir mutluluk duyduk. İnsan yağan karın ve yağmurun altında çalışmaktan mutlu olur mu? Bizler mutlu olduk. Depremzedelerimizi bu odunlarla ısınacak küçük çocuklarımızı düşündükçe mutlu olduk. Yaşlılarımızın hayır dualarını aldıkça yorulmadık. Dibekli köyü gençleri olarak depremzedelerimizin ısınma ihtiyaçlarını gidermek adına yaptığımız yakacak temini toplama çağrımıza kayıtsız kalmayarak maddi, manevi ve bedenen destek olan, destek sağlayan tüm köylülerimize ve komşu köylerimize teşekkür ediyor, bir kez daha depremden etkilenen tüm kardeşlerimize acil şifalar hayatını kaybedenlere ise Allah’tan rahmet diliyoruz” ifadelerini kullandı.
 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Hasan  Doğru
Hasan Doğru - 1 yıl Önce

Dibekli köylü hemşehrilerim pankartınızda bir eksiklik gördüm, bilerek mi yaptınız yoksa gözden mi kaçtı. Dibekli köyünü Malatya'da, Maraş'da kim tanır nerde bu pankartın GÜMÜŞHANE'si.
Elinize emeğinize sağlık. Yardım edenlerden Allah razı olsun.

SIRADAKİ HABER