Dikkat! Hava buz kesecek

Bahar mevsiminin etkisine giren ve ağaçların çiçeğe döndüğü Gümüşhane’de hava sıcaklığının 16 derece birden düşeceği tahmin ediliyor. Meteoroloji, Gümüşhane’ye kuvvetli zirai don uyarısı yaptı.

Dikkat! Hava buz kesecek

Meteoroloji Genel Müdürlüğü web sitesindeki tahminlere göre bugün içerisinde en yüksek sıcaklığın 23 derece olması yarın ise hava sıcaklığının 16 derece birden düşerek en yüksek sıcaklığın 7 derece olması bekleniyor.

Balkanlar üzerinden gelecek soğuk ve yağışlı hava dalgası nedeniyle Salı ve Çarşamba günü kar yağışının tahmin edildiği Gümüşhane'de yağışın tüm ilçelerde etkili olması beklenirken, özellikle Çarşamba gecesi Gümüşhane'de "çok kuvvetli don" hadisesinin gerçekleşeceği tahmin ediliyor.

Kar yağışı ve ardından gerçekleşmesi muhtemel zirai don hadisesinden çiçek açan başta badem ve kayısı olmak üzere tomurcuklanan diğer meyveler ile Kürtün ilçesinde fındık ve diğer çiçekteki meyve ağaçlar ve örtü altı üretimin etkileneceği değerlendirildiğinden üreticilerin bu konuda tedbirli olmaları istendi.

Güncelleme Tarihi: 11 Nisan 2022, 10:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER