Dikkat! Soğuk ve kar geliyor

Gümüşhane'de son meteorolojik değerlendirmelere göre yarından itibaren hava sıcaklığı 10 derece kadar düşecek. Yükseklerde kar yağışı beklenmesi nedeniyle buzlanma ve don uyarısı yapıldı.

Dikkat! Soğuk ve kar geliyor

Tahminlere göre perşembe günü il genelinde havanın çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren yağmurlu geçeceği, yağışların akşam saatlerinden itibaren bin 500 metre ve üzerinde özellikle Zigana, Kelkit, Köse, Şiran ilçelerinde karla karışık yağmur ve kar yağışlı olacağı değerlendiriliyor.

Cuma günü yine bin 500 metre ve üzeri kısımlarda buzlanma ve don olayı ile sis hadisesi meydana geleceği, rüzgarın batı ve kuzeybatıdan orta kuvvette (20-40 km/sa) eseceği, hava sıcaklıklarının hissedilir derecede azalacağı tahmin ediliyor.

Gümüşhane Valiliği de yaptığı uyarı ile ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, yağış sonucu meydana gelebilecek ani sel, su baskını, heyelan, buzlanma, don olayı ve ulaşımda aksama olması ihtimaline karşı vatandaşların dikkatli ve duyarlı olmasını istedi.

Uyarıda yüksek kesimlerde bulunan vatandaşların da karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek yağışlara karşı tedbirli olması, bu kesimlerde zirai faaliyetleri olan üreticilerin don hadisesine karşı dikkatli olmaları da istendi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER