Diksiyon sertifikaları verildi

Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi, 15 kişilik öğrenci grubuna sağladığı 48 saatlik diksiyon ve spikerlik kursu sertifikaları Özdenoğlu Konağı’nda düzenlenen akşam yemeğinde öğrencilere verildi.

Diksiyon sertifikaları verildi
Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi, 15 kişilik öğrenci grubuna sağladığı 48 saatlik diksiyon ve spikerlik kursu sertifikaları Özdenoğlu Konağı’nda düzenlenen akşam yemeğinde öğrencilere verildi.

Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Günaydın, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Celalettin Vatandaş ve İBF Dekanı Prof. Dr. Haydar Akyazı’ nın destekleriyle Gümüşhane Üniversitesi öğrencilerine sağlanan diksiyon ve spikerlik kursuna başvuru yapan 100’e yakın öğrenci arasından ses eğitimine yatkın sadece 15 öğrenci, 48 saatlik yoğun eğitimin programı sonunda sertifikalarını aldı.

Yapılan bu uygulama ile öğrencilerin çeşitli projelerde görev alması sağlanarak hem kendilerine hem de topluma faydalı olmaları amaçlanıyor. Öğrenciler, Öğr. Gör. M. Serhat Semercioğlu’ndan 48 saat diksiyon ve spikerlik, Öğr.Gör. Hakan Sezerel’den ise 10 saat de drama eğitimi aldı. Kurs sonunda öğrenciler, Sesli Kitap Okuma Projesine de destek verecekler. Bir çok yerde kullanılacak olan sesli kitaplar için öğrenciler şimdiden hazırlanıyor. Kurs Koordinatörü Öğr. Gör. Taşkın Kılıç ve İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd.Doç.Dr.Salih Güran, üniversite yönetiminin böyle bir projeye destek verdiğinin önemine işaret ederek bu durumun kendini geliştirmek isteyen öğrenciler açısından son derece önemli olduğunu belirttiler. Güran ve Kılıç, “Patenti Gümüşhane Üniversitesine ait olan Sesli Kitap Projesi ile bir çok seyahat firmasının Otobüslerinde öğrencilerimizin seslendirdiği kitaplar rahatlıkla dinlenecektir. Bu öncelikli hedefimiz. Aynı zamanda İletişim Fakültesinin seslendirme, reklam vb. hizmetlerinde de kullanılacak öğrenciler üniversitemiz için çok değerli kişiler olacaktır” dediler.

Kişisel gelişimlerine de yardımcı olacak olan kursu almaya hak kazanan öğrenciler, “Üniversitemizin sağlamış olduğu bu imkandan yararlandığımız için çok mutluyuz. Seslendirdiğimiz kitapların dinlenmesi bizleri daha da mutlu edecektir. Üniversitemize teşekkür ederiz. “ dediler.

Haberin Kaynağı: Ahmet Öksüz

Güncelleme Tarihi: 08 Kasım 2012, 10:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER