DKMP Şube Müdürlüğü’ne 12 kişilik işgücü uyum programı 

Gümüşhane Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Şube Müdürlüğü arasında yapılan işbirliği sonucu 12 kişilik İşgücü Uyum Programı (IUP) uygulanacak.

DKMP Şube Müdürlüğü’ne 12 kişilik işgücü uyum programı 

Vatandaşlar 25 Kasım 2024 – 29 Kasım 2024 tarihleri arasında https://esube.iskur.gov.tr üzerinden, ALO 170 iletişim hattı üzerinden online olarak veya Kurumumuza gelerek başvuru yapılabilecektir. Program 09 Aralık 2024 – 30 Haziran 2025 tarihleri arasında uygulanacaktır.

Program ilk 4 hafta, haftada 5 gün, sonraki haftalarda haftada 3 gün olarak uygulanacak olup çalışma günleri Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından belirlenecektir.

İşgücü Uyum Programının Yürütülmesine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik 29.08.2024 tarih ve 32647 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Söz konusu programla amaç, İşgücü piyasasına geçişi sağlayacak bilgi, beceri, çalışma alışkanlığı ve disiplini kazandırmaktır. İŞKUR aracılığıyla Kamu kurum ve kuruluşlarıyla işbirliği ile uygulanacak olan İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında katılımcılara; iş sağlığı ve güvenliği, iş arama becerisi, iş ahlakı, motivasyon, stres yönetimi, etkili iletişim, bağımlılıkla mücadele ve finansal okuryazarlık gibi çeşitli eğitimler verilecek ve katılımcıların işgücü piyasasına katılımları sağlanacaktır.

Uygulanacak Program süresi ilk dört hafta yoğun eğitimler nedeniyle beş gün 37,5 saat şeklinde, diğer haftalarda ise üç gün ve 22,5 saat olacak şekildedir. 

BAŞVURU ŞARTLARI:
a) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
b) İŞKUR’a kayıtlı olmak,
c) 18 yaşını tamamlamış olmak,
ç) Yaşlılık veya malullük aylığı almamak,
d) Program talep tarihinden önceki bir yıl içerisinde ve programın fiilen başlayacağı tarihe kadar yüklenicinin veya bağlı, ilgili, ilişkili ve yan kuruluşlarının çalışanı olmamak,
e) Başvuru tarihinden önceki son bir aylık sürede işsiz olmak,
f) Başvuru tarihi itibarıyla 5510 sayılı Kanunun 5 inci maddesi kapsamında stajyer olmamak,
g) Hane gelir şartını sağlamak(aynı adreste ikamet edenlerin, programa başlangıç tarihi dikkate alınarak ulaşılabilen en yakın döneme ait gelir getirici bir işte çalışma sonucu elde ettikleri aylık toplam kazançlarının asgari ücret tespit komisyonu tarafından belirlenen bir aylık asgari ücretin net tutarının iki (2) katını aşması halinde söz konusu adreste ikamet eden kişiler programa katılamaz.),
ğ) Kurum tarafından sunulan aktif işgücü veya işsizlik sigortası programlarının yararlanıcısı olmamak,
şartları aranır.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER