Doğalgaz İçin Kadınlara Bilgilendirme

Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde uzun yıllardır gelmesi beklenen Doğal Gaz hattı için başvuruları devam ediyor.

Doğalgaz İçin Kadınlara Bilgilendirme
Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde uzun yıllardır gelmesi beklenen Doğal Gaz hattı için başvuruları devam ediyor.

Bu bağlamda Kelkit Kaymakamı Ozan Gazel, Kelkit Belediye Başkanı Muammer Duran, Kelkit Doğalgaz Kadın Platformu üyeleriyle birlikte Kelkit Merkez Mahallerinde Doğalgaz bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Kadınların yoğun katılımıyla devam eden toplantılarda katılımcılar tarafından doğalgazın ekonomik hesaplar yapılarak faydalarının neler olduğunu sinevizyon gösterisiyle görsel ve sözlü olarak kadınlara anlatılıyor, onlardan gelen sorular da cevaplandırılıyor.

Ev ev, el ilanlarıyla da halkı bilgilendirmeye devam edeceklerini kaydeden Doğalgaz Kadın Platformu üyeleri, “Bütün zorlukları kadınlar olarak bizler çekiyoruz. Kaloriferli evlerimiz ve sobalı evlerimiz ısınma ve mutfak ihtiyacında büyük ekonomik sıkıntılar çekerek kış ayını çıkarmaya çalışıyorlar. Bizlerde temiz, ucuz enerjiden faydalanmak istiyoruz. Bunun için eşlerimizi abonelik ücreti yatırmaları hususunda ikna edeceğiz. Çocuklarımızla birlikte evde yaşayan kadınlar olarak ayağımıza gelen bu fırsatı kaçırmayacağız.” dediler.

Hep birlikte el ele Kelkit’i doğalgaza kavuşturalım sloganı ile Kelkitlilerin ayağına gelen bu fırsatı geri tepmemelerini isteyen Belediye Başkanı Muammer Duran ise 29 Ekim 2013 tarihine kadar abonelik bedellerinin yatırılması konusunda tüm vatandaşların gereken duyarlılığı göstereceklerini inandığını söyledi.

Doğalgazın Kelkit'e gelebilmesi için görevin vatandaşa düştüğünü, doğalgaz isteyen vatandaşların 29 Ekim 2013 tarihine kadar Kelkit İlçe Özel İdare Müdürlüğüne ve İlçe Ziraat Bankasına başvurmaları gerektiğini kaydeden Başkan Duran, birde yapılan ekonomik hesaplamaları kamuoyu ile paylaştı.

Sobalı bir evde yılda 2 ton kömür ve 15 mutfak tüpü kullanıldığını kaydeden Başkan Duran, bunun maliyetinin 2 bin 625 lira olduğunu, 3 ton kömür, yakıcı parası, mutfak tüpüyle birlikte kaloriferli bir dairenin de 3 bin 735 lira olduğunu belirterek, doğalgazlı dairede 6 ay 300 lira ile ısınma, tüp, banyo ve mutfağın yılda 75 lira olmak üzere toplam da bin 875 liraya mal olduğunu söyledi.
Güncelleme Tarihi: 08 Ekim 2013, 13:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER