Doğru Kariyer Mutlu Birey projesi

Gümüşhane Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Portekiz’in Miranda Do Corvo Belediyesi ortaklığında yürüttüğü ‘Doğru Kariyer Mutlu Bireyler’ adlı Comenius Regio Projesi kapsamında ‘Meslekleri Tanıyorum’ konulu söyleşi düzenlendi.

Doğru Kariyer Mutlu Birey projesi
Gümüşhane Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Portekiz’in Miranda Do Corvo Belediyesi ortaklığında yürüttüğü ‘Doğru Kariyer Mutlu Bireyler’ adlı Comenius Regio Projesi kapsamında 'Meslekleri Tanıyorum' konulu söyleşi düzenlendi.

Ortaöğretim kurumları 9.sınıflarında eğitim gören öğrencilere yönelik kariyer planlaması, ilgi ve yeteneklerine göre doğru meslek seçimi konularında yardımcı olabilmek amacıyla Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürlüğü toplantı salonunda sektör temsilcilerinin katılımıyla ‘Meslekleri Tanıyorum’ temalı bir söyleşi programı düzenlendi.

Soru-cevap şeklinde gerçekleştirilen etkinliğe ortaöğretim kurumlarının 9.sınıf öğrencilerinden yaklaşık 150 öğrenci katıldı. Öğrenciler meslek temsilcilerinin tecrübelerini dinleyerek gelecekte yapmak istedikleri meslekleri de sordukları sorularla yakından tanıma fırsatı buldu.

Program süresince doktor, avukat, mimar, mühendis, öğretmen, diyetisyen, eczacı akademisyen, medya iletişim uzmanı, diş hekimi gibi meslek temsilcileri öğrencilerin sorularını cevaplamakla kalmayıp doğru meslek seçiminin önemine de yeri geldikçe vurgu yaptı.

Doğru meslek seçiminin ve bireyin hayatındaki en önemli dönüm noktalarından biri olan ‘severek ve ilgi ve yeteneklere göre meslek seçiminin ve icrasının’ önemini vurgulamayı hedefleyen proje faaliyetleri kapsamında ortak ülkeler arası iyi uygulamaların gözlemlenmesi ile ilgili karşılıklı çalışma ziyaretleri de düzenlenen proje faaliyetleri aile, öğrenci ve öğretmen seminerleriyle desteklendi.
Güncelleme Tarihi: 10 Haziran 2015, 09:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER