DOKAP’tan Gümüşhane’de 3,5 milyon liralık proje

Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DOKAP) tarafından Gümüşhane’de yapılan çalışmalarla ilgili bilgilendirme toplantısı Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek başkanlığında yapıldı. Programda ayrıca yeni uygulanacak 3,5 milyon TL tutarındaki projelerin protokollerinin imza töreni gerçekleştirildi.

DOKAP’tan Gümüşhane’de 3,5 milyon liralık proje

Valilik Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıda konuşan Vali Taşbilek, kalkınma idarelerinin ülkenin doğusundan batısına çok önemli faaliyetler icra eden, kalkınmaları üst düzeyde sağlayan yapılar olduğunu söyledi.

Bölgenin gelişim için DOKAP’ın önemine vurgu yapan Vali Taşbilek, Gümüşhane’yle ilgili projelere desteği için DOKAP Başkanı Hakan Gültekin'e teşekkür etti.

Toplantıda bir sunum gerçekleştiren DOKAP Başkanı Hakan Gültekin ise bölgenin kalkınması için hizmet veren bir kurum olarak Çorum'dan Artvin'e kadar geniş bir alana hizmet ettiklerini söyledi.

DOKAP’ın bölgenin sahip olduğu kaynakları değerlendirerek ulusal düzeyde sosyal ve ekonomik istikrar hedeflerine katkıda bulunmayı amaçladığını vurgulayan Gültekin, sunumunda DOKAP’ın bu yıl Gümüşhane’de 3,5 milyon liraya yakın yatırım öngördüğünü belirtti.

Gültekin, “Tarımsal üretim ve kırsal kalkınmayla ilgili 5 proje var. 2'si tarımsal sulama projesidir. Hayvansal üretime dayalı sanayinin geliştirilmesi projesi. Bal paketleme tesisinin modernizasyonu ile ilgili desteğimiz var. Kuru meyve üretimine kadın eli projesine desteklerimiz var. Özgün projeler bekliyoruz. Birlikte olunduğunda, el ele verildiğinde güzel şeyler oluyor” diye konuştu.

Sunumun ardından Vali Kamuran Taşbilek ve DOKAP Başkanı Hakan Gültekin, çeşitli alanlarda hazırlanan projelere imza attı.

Toplantıya Vali Taşbilek ve DOKAP Başkanı Gültekin'in yanı sıra Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları ve ilgililer katıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER