DOKKAF 2022 tamamlandı

Gümüşhane Üniversitesi’nin paydaşı olduğu Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi’nin koordinatörlüğünde ve Karadeniz Teknik Üniversitesi’nin (KTÜ) ev sahipliğinde gerçekleştirilen “Yetenek Her Yerde” temalı “Doğu Karadeniz Kariyer Fuarı’ (DOKKAF 2022) tamamlandı.

DOKKAF 2022 tamamlandı
HABERİN GALERİSİ
DOKKAF 2022 tamamlandı

DOKKAF 2022 tamamlandı

Doğu Karadeniz bölümünde yer alan 8 üniversitenin katıldığı fuar 4-5 Mart 2022 tarihlerinde Trabzon Şenol Güneş Spor Kompleksi’nde gerçekleştirilen bir açılış töreniyle başladı. 

Gümüşhane Üniversitesinden 300 öğrencinin katıldığı törene Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Çetin Ali Dönmez, Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek’in yanı sıra bölge üniversitelerinin rektörleri ve öğrenciler katıldı.

Yapılan açılış konuşmalarının ardından sonra Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, Bakan Yardımcısı Çetin Ali Dönmez, Vali Ustaoğlu ve protokolün diğer üyeleriyle beraber fuar alanındaki stantları ziyaret etti.

Her bölümden öğrencilere ve mezunlara yönelik yüzlerce firmanın yer aldığı, mezun ve mezun adaylarının iş imkânı, öğrencilerin staj imkânı bulabildikleri fuarda 260’ın üzerinde kurum ve kuruluş yer aldı. Öğrenciler gün boyunca fuar alanındaki stantlarda ve sektör temsilcileriyle bir araya gelerek bilgiler alıp seminer ve söyleşilere katıldı.

Paydaş üniversite olarak katıldıkları fuar hakkında açıklamalarda bulunan Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek düşüncelerini şu şekilde açıkladı: “Uzun bir çalışmanın ardından başarılı bir şekilde gerçekleştirilen Doğu Karadeniz Kariyer Fuarı’nın paydaşlarından birisi olmaktan büyük gurur ve mutluluk duyduk. Trabzon Şenol Güneş Spor Kompleksi’nde 260’ın üzerinde kurum ve kuruluş ile binlerce öğrenciyi bir araya getiren dev bir organizasyon oldu. Söz konusu fuarın öğrencilerimizin istihdam edilebilirliklerinin artırılması, iş ve staj imkânlarına rahatlıkla erişimde bulunmaları adına büyük bir fırsat olduğuna inanıyoruz. 30 etkinliğin planlandığı fuar, 2 gün süreyle öğrenci ve mezunlarımıza kariyer fırsatları sundu. Ülke çapında 12 bölgede, 151 üniversitenin katılımıyla gerçekleştirilen 12 fuardan birisi olan DOKKAF 2022 Kariyer Fuarı’na KTÜ ve bölgedeki 7 üniversiteden, 20 bin civarında üniversite öğrencimiz ve mezunlarımız katılım gösterdiler. Gümüşhane Üniversitesi olarak da büyük bir katılımla öğrencilerimizi bu fuarla buluşturduk. Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğümüz ve görevli hocalarımız eşliğinde öğrencilerimiz hem kamu kurumları hem özel sektör hem de organizasyonların yapıldığı bölgedeki KOBİ’ler başta olmak üzere, birçok firma yetkilileriyle görüşmeler gerçekleştirdiler. Öğrencilerimiz ayrıca fuar alanında düzenlenen sunum, seminer, söyleşi, eğitim programları, atölye çalışmaları ile kariyer ve iş dünyasına yönelik bilgilendirme toplantılarına da katılım gösterdiler. İnanıyorum ki öğrencilerimiz böylesi büyük organizasyonlardan edindikleri bilgi ve tecrübelerle geleceğe daha emin adımlarla ulaşacaklar. Bu amaçla da fuarın düzenlenmesinde emeği geçen herkesi kutluyor, katılan öğrencilerimize de başarılar diliyorum.”
 

YORUM EKLE
YORUMLAR
...
... - 2 yıl Önce

Reklam kokan hareketler...
Hayatımda gördüğüm en amatörce düzenlenmiş organizasyondu.!

şahsına münhasır
şahsına münhasır @... - 2 yıl Önce

hayatında kaç tane organizasyon gördün

SIRADAKİ HABER