Dolmuş zammının iptali için 2 bin 80 imza

Gümüşhane Üniversitesi öğrencileri, dolmuş ücretlerine yapılan zammın iptal edilmesi için 2 bin 80 kişinin imza attığı 142 sayfalık dev imza klasörünü Belediye'ye teslim etti.

Dolmuş zammının iptali için 2 bin 80 imza

Gümüşhane Üniversitesi öğrencileri, dolmuş ücretlerine yapılan zammın iptal edilmesi için 2 bin 80 kişinin imza attığı 142 sayfalık dev imza klasörünü Belediye'ye teslim etti.

Zammın iptal edilmesi için imza listelerinin değerlendirmeye alınmasını isteyen öğrenciler, yaptıkları açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Gümüşhane'nin yetişkin nüfusunun yarısını oluşturan, şehrin gelişiminde ve tanıtımında büyük rol üstlenenler, Gümüşhane Üniversite'sinin öğrencileridir. Hükümetimiz tarafından başlatılan "Enflasyonla topyekün mücadele" kampanyası doğrultusunda kamusal ve özel teşebbüslerde halkın yararına tedbirler alınmaya çalışılırken, yaşadığımız ekonomik sıkıntıların bahane edilerek İlimiz toplu taşıma ücretlerine zam yapılmasının vicdani bir dayanağı bulunmamaktadır. Eğitimimize odaklanmamız gerekirken biz öğrencilerin kira, gıda ve şimdi de ulaşımda fahiş fiyatlarla sömürülmesinin artık bir son bulmasını istiyoruz. Bu süreçte, toplu taşıma ücretlerine Kasım ayında yapılan zammın Aralık ayı Belediye meclis gündemine alınarak, ulaşım ücretleri ve uygulamaları konusunda yaşadığımız mağduriyetin ivedilikle çözüme ulaşması ve öğrenci arkadaşlarımız tarafından zam uygulamasının iptaline yönelik imza listelerinin değerlendirilmeye alınması hususunda gereğinin yapılmasını bilgilerinize arz ederiz.”

Geçtiğimiz günlerde Gümüşhane Üniversitesinde okuyan öğrenciler şehir içi ulaşım ücretlerine yapılan yüzde 25 oranındaki zammı protesto etmiş, Gümüşhane Anadolu Öğrenci Birliği, İlim Yayma Cemiyeti, Genç Memur-sen, Genç İHH ve Gümüşhane Üniversitesi A.D.E.M. Topluluğu ortak basın açıklaması yayımlamıştı.

Öte yandan Belediye Başkanlığının konuyla ilgili bir çalışma içerisinde olduğu, kısa mesafeli indi-bindi ücretlerinin 1 TL olarak revize edilmesinin gündemde olduğu öğrenildi.

ilgili haber/ler:

YORUM EKLE
YORUMLAR
gümüşhameli
gümüşhameli - 5 yıl Önce

tamam dolmuşcular beleş taşıyıp acından ölsün gitsinler. nasıl bi mantık kafede çay 3 tl kimse itiraz maliyet yok derecesi birsey yok yıpranma yok. dolmuşcu nun lastigine zam yakıtına zam aracının parçasına zam her şeyine zam fiyatına indirim. Allah tan korkun be .

h a
h a @gümüşhameli - 5 yıl Önce

öğrencilerin belki de yüzde elliden daha fazlası gidip kafe de 3 tl ye çay içemiyor. parası olmayan çay ocağına gidip orada 1 tl ye içiyor. ama okula ulaşmak için mecbur dolmuşa biniyor. yüzde 25 zam adaletsiz. bi dolmuş bir seferde indi bindilerle yüz yolcu taşısa 250 tl. yakmaz ama 10lt mazot yaksa 60tl (vergi indirimi vs hariç). eğer her dolmuşa günde bir defa sıra geliyorsa eyvAllah. yevmiye çıkar bi seferde. ama her sefere bir yevmiye yazılacaksa kusura bakmayın kimsenin kimseyi soymaya hakkı yok.

GAZETECİ
GAZETECİ - 5 yıl Önce

Gümüşhane Stadyumunun oradan, Sema Doğan parkına yol 10 km. Gidiş geliş 20 km. Otobüste 21 koltuk var, 17 kişi ayakta gidebilme potansiyeli olmasına rağmen her dolmuşçu en az 25 kişiyi ayakta götürüyor. en düşük yolcudan hesap yaparsak 42 yolcu ile 10 km yol yapıyor. Bu yolcuların 25'i öğrenci 17'si normal yolcu olsun. 25*2: 50 TL, 17*2.5: 42,5 TL Tek gidişte 92,5 TL, toplamda ise 185 TL Yapıyor. Günde en az 15 sefer yapsın bir dolmuşçu (40 50 sefer yapıyorlar normalde) 185*15: 2775 Türk Lirası. Bir dolmuşçu günde 2775 TL kazanıyor (minimum rakamlar kullanılmıştır.) Ayda 2775*30: 83.250 Türk Lirası. Benzin, lastik, bakım vs. 15 bin TL tutsun. 68 BİN TL. Öğrencilerin bursuna yapılan 30 TL'lik zamma göz diken herkes mutlaka hesap verecek. UNUTMAYIN; " ADALET BİR GÜN HERKESE LAZIM OLUR "

yasar
yasar - 5 yıl Önce

öğrenciler olmazsa aç kalırsınız aç, fırsatçılar

ergin karaçengel
ergin karaçengel - 5 yıl Önce

Öğrencileri destekliyoruz.

Gümüşhaneli
Gümüşhaneli - 5 yıl Önce

Evet dolmuş zamları geri alınmalı vatandaş mağdur edilmemeli alınmıyorsa belediye şehir içi taşımacılığa başlamalı hizmetin ne anlama geldiğini bilmeyen zihniyetlerle bir yere varılamaz. Hizmette önce vatandaş gelir hatırlatmak gerek herkes kendi cukkasını düşüneceğine en iyi hizmeti en az maliyetle nasıl verebilirim derdine düşmeli...

Meryem Dalça
Meryem Dalça - 5 yıl Önce

Şimdi şöyle bi durumda var. Böyle küçük bi şehire bu kadar büyük dolmuşlara gerek varmıydı, yakıtı, bakım maliyetleri, yedek parçası vs vs. Şehir içi dolmuşları gayet yeterli olurdu bence, zaten telsiz sistemi kullanıyorlar vede bi dolmuşu 20 dakka beklemezdik çabucak dolar ve gerisine yeni dolmuş gelirdi, dolmuş esnafı bunu kendi kendine yaptı bence, kötü yönetimin sonucu ?

Mutlu çak
Mutlu çak - 5 yıl Önce

Fiyatlar çekilecek o kadar benim gümüşhane'de lise okuyan 3 tane kardeşim var yazıktır yapmayın böyle fırsatçılar

SIRADAKİ HABER