DP Genel Başkanı Uysal'dan Başkan Kara'ya hayırlı olsun ziyareti

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, 31 Mart mahalli idareler seçimlerinde Türkiye’de partisinin kazandığı 2 ilçe belediyesinden birisi olan Şiran Belediyesini ziyaret ederek Gümüşhane’nin en genç Belediye Başkanı Abdulbaki Kara ile buluştu.

DP Genel Başkanı Uysal'dan Başkan Kara'ya hayırlı olsun ziyareti

Partinin Genel Başkan Yardımcıları ve diğer yöneticileriyle Gümüşhane İl Başkanı Şerif Akıntürk eşliğinde Kara’yı makamında ziyaret eden Uysal, ilk olarak Telme köyünde Şehit İsmail Yazıcı'nın kabrini ziyaret ederek dua etti.

Ardından Şiran Kaymakamı Mehmet Alperen Başkapan'ı makamında ziyaret eden Uysal ve beraberindekiler ardından ilçe merkezinde esnaf gezisi yaptı, çay ocağında vatandaşlarla çay içip sohbet etti.

Genel Başkan Uysal, daha sonra Şiran’ın çiçeği burnunda Belediye Başkanı Abdulbaki Kara’yı makamında ziyaret etti.

“Siyasetin sıkıştığı bir alanda burada büyük bir başarı elde ettiniz”

Belediye Meclisi üyeleri ve teşkilat mensuplarının eşlik ettiği ziyarette konuşan Uysal, konuşmasında “Öyle olmaz, böyle olmaz” diye propaganda yapanlara karşı milletin iradesinin önünde duvarların örülemeyeceğini Şiran’da gösterdiği için Belediye Başkanı Abdulbaki Kara’ya teşekkür ederek, “Gümüşhane'ye Demokrat Parti olarak şükran duygularımızı ifade etmeye geldik. O açıdan çok teşekkür ederiz. Tüm Şiranlı hemşerilerimize de müteşekkiriz. Verdikleri emanete inşallah hep beraber sahip oluruz. Allah hayırlı etsin ve yolunuzu açık etsin. Siyasetin sıkıştığı bir alanda burada büyük bir başarı elde ettiniz. Sizin şahsınızda emek veren tüm belediye meclis üyelerimize, il başkanımıza, ilçe başkanımıza, tüm teşkilat üyelerimize teşekkür ediyorum” dedi.

“At binenin, kılıç kuşananın”

Başkan Kara’ya çeşitli tavsiyelerde bulunarak sadece Belediye Kanunlarıyla yazılı sorumlulukları olmadığını hatırlatan Uysal, “Memleketin şehremini olarak yaptıklarımız kadar yapamadıklarımızdan da sorumluluk duygusuyla sahip olduğu imkanı, potansiyeli ortaya çıkarmak sizlerin vazifesi. At binenin, kılıç kuşananın. Mazeret yok. En zor şartlarda bile yapılacak şeyler var. Şiran’ın kendine has potansiyeli var. Şehir dışında yaşayan çok önemli bir doğduğu memlekete sorumluk duyan insanlarımız var. Türkiye'de hizmet etmeyi sadece binaları yapmakla özdeş hale getirmişiz. Bu memleketin alt yapısı önemli, eğitimi önemli. Kamunun elini memleketin vicdanı olarak uzanacak el olacak insanlar sizlersiniz. O açıdan büyük bir emanet. Sadece siyaset yapmıyoruz. Bu memlekete eşit görecek bir anlayışla ümit ederim bu dönemin sonuna varmadan milletimize taahhüt ettiğiniz hizmeti somuta döndürmüş, başarmış halde milletin önünde olacaksınız” diye konuştu.

“Millete kayıtsız kalmanın bir bedeli var ama milletin gönlüne girmiş olmanın da bir karşılığı var”

Demokrasi şuurunun 31 Mart seçimleri sonrasında önemli bir refleks verdiği kanaatinde olduğunu dile getiren Uysal, “Kimsenin oyu kimsenin cebinde değil. İnsanımızın bir sağduyusu var, iradesi var. Millete kayıtsız kalmanın bir bedeli var ama milletin gönlüne girmiş olmanın da bir karşılığı var. Milletimizin beklentilerine denk düşecek bir hizmeti, siyasetin imkanlarını da kullanarak milletle buluşturmaktır aslolan. Bizim vazifemiz yönetenler olarak vatandaşlarımız işlerini zorlaştırmak değil, kolaylaştırmak. Sadece kolaylaştırmak da değil. Ortak paydaları pekiştirecek, kendi hanesinde kendi dertleriyle baş başa kalmış kimsesizlerin kimsesi olabilmek. Genel merkezimiz olarak tüm arkadaşlarımızla, meclisteki milletvekillerimizle bu noktada bir hassasiyetini partimiz adına da Şiran’ın güzel bir örnek olmasını, bu hizmetleri bir çıtayı koyabilmek adına çok önemsiyoruz. İktidarı muhalefeti yok. Başarabilenleri var, başaramayanları var. Kabiliyetli olanları var. Kabiliyet ortaya koyamayanları var. Sizin bunu başarabileceğinizi biliyoruz” ifadelerini kullandı.

“Bizim için bu dönem çok ayrı bir hizmet dönemi”

Şiran Belediye Başkanı Abdulbaki Kara da 31 Mart 2024 yerel seçimleri sonrası tarihi bir gün yaşadıklarını belirterek, “Nezaket ziyaretiniz, şehrimizi ve şahsımızı ziyadesiyle mutlu etti, onurlandırdı. Gelişiniz, şehrimiz adına çok önemli bir anlam kazandı bugün. Bu nedenle tüm arkadaşlarım adına yürekten teşekkür ediyorum. Bizler için Şiran meselesi çok kıymetli. Şehrimiz 5 ilçesinden en şirin ilçesi Şiran ve 82 kilometre mesafeyle Gümüşhane il merkezine en uzak ilçesi. Dolayısıyla zaman zaman gözden uzak olan gönülden uzak olur deyimine de maruz kalmış bir ilçe. Bizim için bu dönem çok ayrı bir hizmet dönemi. Bu hizmet dönemini inşallah sizlerin siz kıymetli büyüklerimizin de desteğiyle taçlandıracağımız, her zaman ilçemizin hakkını en sonuna kadar savunarak ilçemizdeki vatandaşlarımıza en güzel, en nadide hizmetlerin yapılacağı bir dönem olarak addediyoruz” dedi.

“Zahmet olmadan rahmet yok, söz verdiğimiz 29 projemizi yapacağız”

Kendileri için zamanın çok önemli ve çok değerli olduğunun altını çizen Kara, “Zamanın da çok hızlı geçtiğini biliyoruz. 5 yıl hem çok uzun hem de çok kısa bir zaman. Dolayısıyla bugün 5 yılımızın 24.gününü geride bıraktık artık. Her zaman çalışma disiplinimiz saate bakmadan çalışmak. Başladığımız günden bugüne akşam 5’te mesai bittikten sonra Belediye personeli arkadaşlarımızın tamamıyla gece yarılarına kadar burada toplantı yapıyoruz. Bizim işimizde vaktimizden çok. Bu mantıkla, bu anlayışla çalışıyoruz. 29 projeyi vatandaşımıza söz verdik. Bunların hepsi yapılabilir. Hayal ürünü projeler değil. Sadece emek istiyor. Zahmet olmadan rahmet yok. Bizde bu zahmete Allah'a şükür talip olduk. İnşallah zahmeti de çekeceğiz, vatandaşımızı da rahmetle buluşturacağız. Bu projelerimiz çok güzel, hepsi birbirinden kıymetli hem de vatandaşın hayatına, tam ortasına dokunacak projeler” diye konuştu.

“Eğitim, turizm ve istihdamda bölgenin incisi olmak istiyoruz”

Eğitim, turizm ve istihdam başlığında topladıkları 29 projeye Şiran’ın çok büyük ihtiyacı olduğunu dile getiren Kara, “Özellikle geçtiğimiz 5 yılda bu 3 başlıkta çok ciddi kayıplar yaşadık. Biz de hem bu kayıpları telafi etmek hem de bölgenin bu anlamda bu 3 başlıkta incisi olacak bir ilçe konumuna gelmek istiyoruz. Turizmde günübirlik ve konaklamalı turizm olmak üzere 2 hedefimiz var. 2026 bitene kadar günü birlik turizmde 200 kilometre etrafımızdan çok ciddi bir şekilde günübirlik turist çekeceğiz. Burada 400 bine ulaşmayı hedefliyoruz. İlçemizin küçük bir gastronomisi olacak. Kuru fasulyemiz, su böreğimiz, tatlımız, sironumuz, ilçemizde çok meşhur olan alabalık tesislerimiz ve ilçemizin kuzu eti ve Şiranımızın et döneri. Bunları çok güzel bir gastronomi paketi haline getirdik. Bu gastronomi paketiyle günübirlik turisti çekeceğiz” ifadelerini kullandı.

“Hedefimiz Şiran’da turizmi 8 ay yapılabilir hale getirmek”

2027’den itibaren de Belediye öncülüğünde yapacakları 29 bungalov projeleri olduğunu hatırlatan Kara, “Özel sektörü de destekleyecek şekilde. Biz bu işi tam yükle kendimiz yapmak istemiyoruz. Şiran’da girişimci kapasitemiz çok iyi. Dolayısıyla belediye eliyle güçlendireceğiz. Yani örnek projeleri biz yapacağız. Vatandaşımız da benzer projelerle bu 400 bin sayısını yukarıya taşıyacak hamleler yapacak. İlçemizde hedefimiz turizmi 8 ay yapılabilir hale getirmek. Bu hizmetleri yaptığımızda çok da güzel bir şekilde yapılacak” dedi.

“Şiran Eğitim Şurası yapıp, 8.sınıfa gelen her çocuğumuzu Çanakkale’yi gezdireceğiz”

Eğitimle ilgili projelerinden de kısaca bahseden Kara, “Okullar tatil olur olmaz Milli Eğitimle Şiran Eğitim Şurası planlayacağız. Biz Belediye olarak eğitimde kaliteyi ve çıtayı özendirici işlere talip olduk. Hayatında hiç uçağa binmemiş 50 kardeşimizi Belediye olarak biz üstleniyoruz başarı şartıyla milli eğitimimizin belirleyeceği 50 çocuğumuzu cuma gününden uçağa bindirip İstanbul'a götüreceğiz, boğazda tekne turu yapacağız Ayasofya gezisi yapacağız. Balık ekmek yiyip döneceğiz. Önümüzdeki yıldan başlamak suretiyle 8.sınıfa gelen her çocuğumuzu Çanakkale’yi gezdireceğiz. Tübitak marifetiyle Bilim Şiran adlı bir projemiz var. Bu projede de hedefimiz Şiranımızda özellikle girişimci kapasite ve kabiliyeti yüksek olan çocukları bir üst gruba alıp Teknofest gibi bir kuşak ortaya çıkarmak. Çocukları şehirde sosyal donatıların sayılarını artırarak tabletten telefondan uzak hale getirme hedefimiz var. Çocuklarımızı ev-okul ikileminden çok daha farklı alanlara çekerek ilçede sosyal aktiviteleri arttıracağımız bir sürece gireceğiz. Eğitime inanılmaz bir şekilde destek verecek bir Belediye Başkanı olacağız” diye konuştu.

“Eylül ayına kadar 120 kişilik istihdam sağlanmasına öncülük yapacağız”

İstihdama yönelik düşüncelerini de anlatan Kara, “İlçemizde 180 gün boyunca seçim çalışmaları yaptım, 180 gün hiçbir kimseye iş sözü vermeden Belediye Başkanı seçildik. Herkese anlattık. Bizim ilçemizde sayısı 100’ü bulan eşi vefat etmiş ya da eşinden ayrılmış ablamız var.  Bu ablalarımızın ihtiyacı başta olmak üzere toplamda da nitelikli niteliksiz 500 istihdam açığımız var. Bununla ilgili 9 aydır yaptığım bir çalışmam var. İstanbul'da çok ciddi bir şekilde tekstil sektöründe sıkıntılar var. Benim de çok fazla sayıda tekstilci iş adamı arkadaşım var. Bunların Diyarbakır bölgesine gitmeye çalıştıklarını fark ettim. Biz de dedik ki ya siz işçi bulamıyorsunuz biz de işveren bulamıyoruz. O yüzden biz sizlere önayak olalım. Hatta elimizi değil kolumuzu taşın altına koyalım lütfen yatırımı buraya yapın dedik. 5 arkadaşımız hazır. Bir tanesinin görüşmelerini de bitirdik. 120 kişilik paketi Eylül ayı içerisinde devreye almak suretiyle burada kiralık bir yer ayarlıyorum. 2024 bitmeden 120 kişiyi istihdam edebilir hale geleceğiz. Yine 2026 biterken de ilçedeki 500 insanımızın ve komşu köylerimiz dahil olmak suretiyle ilçede tekstil sektöründen istihdam edilebilir hale gelmesini sağlamak” dedi.

Başkan Kara, hizmet dönemini, “işimiz vaktimizden çok” mottosuyla çalışarak hayata geçireceklerinin altını çizerek 5 Mayıs’ta başlayıp 13 Mayıs'a kadar Avrupa’nın çeşitli şehirleri ve İstanbul’daki Şiranlı hemşehrileriyle buluşacaklarını da sözlerine ekledi.

Güncelleme Tarihi: 24 Nisan 2024, 23:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER