Dualarla uğurlandılar

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 2012 Yılı Umre Organizasyonuyla Gümüşhane'den Umre'ye gidecek olan 50 kişi törenle uğurlandı. Uğurlama esnasında duygusal anlar yaşandı.

Dualarla uğurlandılar
Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 2012 Yılı Umre Organizasyonuyla Gümüşhane'den Umre'ye gidecek olan 50 kişi törenle uğurlandı. Uğurlama esnasında duygusal anlar yaşandı.

Kutlu yolun yolcuları, karayoluyla Trabzon'a oradan da kutsal toprakla uçakla gittiler. Saat 10.30'da Gümüşhane otogarında toplanan Umre yolcuları, yakınları tarafından dualarla uğurlandı.

Umrecileri yolculamaya gelen Cezaevi Vaizi Mustafa Irmaklı, Umrecileri Allah'a ve Resulullah'a uğurlamaktan son derece mutlu olduklarını söyledi.

Bu yolculuğun sıradan bir yolculuk olmadığını, doğrudan Allah'a ve Resulüne giden bir yolculuk olduğunu vurgulayan Irmaklı, “Muhammed Mustafa'nın memleketine, onun huzuruna, onun camiinde ibadet etmeye, salâvat ve selamlarınızı bizzat ona arz etmeye gidiyorsunuz. Medine'de kaldığınız süre içerisinde ona layık bir duruş sergilemelisiniz. Namazlarınızı Mescidi-i Nebevide kılmaya özen gösterip çarşı ve pazarlarda vaktinizi boşa harcamayın” dedi.

Her Müslüman’ın Allah'ın emrettiği bir ibadet olan Hacca gitmeyi istediğini ama gerek fiziki şartlar gerek diğer maddi sebeplerden dolayı herkesin gidemediğini ve bu hasretini Umre ile giderme imkânlarının olduğunu söyleyen Irmaklı, "Medine'de Resulullah'ın (sav) Mekke'de ise Allah'ın misafirlerisiniz. Peygamber Efendimizin buyurduğu gibi Allah'a giden heyetler vardır. Bu heyetler Hacca, Umreye ve İslam’ı yaymak için yola çıkanlardır. Siz de bu heyetin içinde olan delegesiniz. Mekke'ye ihramlarla gideceksiniz. İlahi aşkla yeryüzünün en mukaddes yeri olan kıblemiz Kâbe'nin etrafında döneceksiniz. Bedeniniz Kâbe'nin etrafında dönerken kalpleriniz, Allah'ın zikri etrafında dönmelidir" ifadelerini kullandı.

Haberin Kaynağı: Kuşakkaya Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 16 Şubat 2012, 14:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER