Dünya Gıda Günü Gümüşhane’de Kutlandı

Gümüşhane’de Dünya Gıda Günü Haftası etkinlikleri çerçevesinde kutlama programı düzenlendi.

Dünya Gıda Günü Gümüşhane’de Kutlandı
Gümüşhane’de Dünya Gıda Günü Haftası etkinlikleri çerçevesinde kutlama programı düzenlendi.

Dumlupınar Ortaokulunda düzenlenen etkinliğe, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Edip Birşen, İl Milli Eğitim Müdürü Muhammet Şahinkaya, Ziraat Odası Başkanı Adem Okur,  şube müdürleri, üretici birliklerinin başkanları, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü İl Müdürü Edip Birşen, bu yıl ki Dünya Gıda Günü temasının “kırsal refahın arttırılması için sosyal koruma ve tarım” olarak belirlendiğini söyledi.

Gıda ürünlerin arzını sağlayan kırsalda yaşayan insanların refahının ve sosyal yaşam koşullarının arttırılmasının açlıkla mücadelede önemli rol oynadığını belirten Birşen, “Dünya nüfusu artarken kent nüfusu kırsal nüfusundan daha hızlı artmaktadır. Tüketenler artarken, tarımsal üretimin talebi karşılayabilmesi için kırsal nüfusun verimliliği daha fazla artmalı. Tarım ve gıda üretim miktarları sürekli artış eğiliminde.  Her yıl yaklaşık 80 milyon insan dünya nüfusuna ekleniyor. Daha fazla ve daha iyi yemek isteyenlerin sayısı artarken açların sayısı da hızla artıyor. Kırsalda yaşayan insanlarımızın refahı ve sosyal yaşam koşullarının iyileştirilmesi yaşanabilir bir dünya için son derece önemlidir” dedi.

Bakanlığın sağladığı tarımsal desteklemeler ve kırsal kalkınma yatırımlarını destekleme projesinin son derece önemli olduğuna vurgu yapan Birşen, “Son bir yılda Bakanlığımızın kırsalda yaşayan nüfusa sağladı tarımsal destekler 10 milyar TL’ye ulaşmıştır. Gümüşhane İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüzün kırsalda yaşayan tarım nüfusuna sağladığı destek 12 milyon TL’ye ulaşmıştır. Bunun yanında Bakanlığımızın uygulamaya koyduğu sosyal projeler ve insan kaynaklarının geliştirilmesine yönelik faaliyetleri kırsal refahın arttırılmasında önemli bir etkendir” diye konuştu.

Birşen’in konuşmasının ardından etkinlik kapsamında Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde görevli Gıda Mühendisi Nevin Pehlivan yurt içi gıda kontrol hizmetleri, gıda güvenirliliği, gıdalarda bulunması muhtemel tehlikeler, GDO, Alo Gıda 174, gıda etiket bilgisi konularında öğrencilere detaylı bir sunum yaptı.
Güncelleme Tarihi: 19 Ekim 2015, 13:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER