Dünya Gönüllüler gününde farkındalık oluşturdular

Uluslararası Damla Gönüllüleri Derneği’nin organize ettiği ve Birleşmiş Milletler Gönüllüleri Türkiye Programının iş birliğinde 5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü için gönüllülük hareketi 17 ille birlikte eş zamanlı olarak Gümüşhane’de de gerçekleştirildi.

Dünya Gönüllüler gününde farkındalık oluşturdular

Uluslararası Damla Gönüllüleri Derneği’nin organize ettiği ve Birleşmiş Milletler Gönüllüleri Türkiye Programının iş birliğinde 5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü için gönüllülük hareketi 17 ille birlikte eş zamanlı olarak Gümüşhane’de de gerçekleştirildi.

Damla Gümüşhane ekibi tarafından Dumlupınar İlkokulu Ortaokulu spor salonunda gerçekleştirilen etkinlikte gönüllüler öğrencilerle birlikte farkındalık oluşturmak amacıyla tematik stantlarda ‘gönüllülük maratonu’ kapsamında çeşitli faaliyetler gerçekleştirdi.

Aralarında Gümüşhane’nin de bulunduğu 17 ilde eş zamanlı başlayan programda gönüllüler hem gönüllülük hareketlerini gerçekleştirip bu sürece toplumu dahil eden çalışmalar yaptı hem de gönüllülüğün görünürlüğünü sağladı.

Stantlarda okullarda yaptıkları etkinlikleri anlatan gönüllüler, öğrencilerle birlikte kukla, kitap ayraçları ve bileklikler yaptı. 

Engelsiz yaşam standında fiziksel engeli olan bireylerin günlük hayatında yaşadığı sıkıntılarla empati kazanmaları için parkurlar kuruldu ve çoğunun bu parkurlarda gözleri bağlı bir şekilde yürümesi duygu düşüncelerini tüm samimiyetleriyle hissettirmeleri de kalplere dokundu.

Bir kez daha en büyük engelin sevgisizlik olduğuna şahit olan gönüllüler ve öğrenciler sağlıklı yaşam standında da sağlıkla yaşamla alakalı bilgilendirmeler yaptı, maskeler boyandı, turna kuşunun hikayesi anlatıldı ve origami yapıldı. 

Temiz çevre standında çevre ile alakalı bilgilendirmeler yapıldı. TOG, Kızılay ve Gençlik Merkezinin de katılım sağladığı etkinlikte ilkokul öğrencileriyle müzikli oyunlar oynandı, ortaokul öğrencileri ile gönüllük üzerine konuşuldu ve ardından okul koridorlarının boyanmasıyla program sona erdi.

Yapılan faaliyetlerle ilgili fotoğraf ve sloganlar gün boyunca ‘Gönüllülük Gülümseme İle Başlar’ sloganıyla ve #AralıksızGönüllük hastagi ile sosyal medya hesaplarından paylaşıldı.

2015 yılında Türkiye’nin de aralarında olduğu Birleşmiş Milletler’e üye 193 ülke tarafından kabul edilen 17 Sürdürülebilir Kalkınma Amacından (SKA) yola çıkarak belirlenen 17 ilde Uluslararası Damla Gönüllüleri tarafından SKA’lar ile ilgili farkındalık oluşturmaya yönelik gerçekleştirilen etkinlikte farklı çalışmalarla gönüllülüğün yaygınlaştırılması ve tanınırlığının artırılması sağlandı.

Etkinliğin ardından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Dünya çapında barış ve kalkınmaya katkı sağlayan gönüllülük, bireylerin aktif vatandaşlık sürecine dahil olmasını sağlıyor. Bu doğrultuda gönüllü yapılan faaliyetler sadece bireylerin değil toplumun da kalkınmasında önemli bir yere sahip. Kanat çırptığı her yerde sevgi tohumları eken gönüllüler, hiçbir karşılık beklemeden, toplumun farklı kesimlerinde farklı gönüllülük alanlarında çalışmalar yapıyor. Gönüllülüğün evrensel ve birleştirici gücüne inanarak çıktığımız her yol bir hayat hikayesi, dokunulan her gönül ise bir memleket oldu bizim için. Bulunduğumuz dünyayı daha güzel bir hale getirmeyi amaçlarken, bu doğrultuda toplumdaki gönüllülük bilincinin bireyler tarafından benimsenmesi bizim için son derece önem taşıyor. Bu nedenle dünya genelinde her yıl 5 Aralık’ta kutlanan Dünya Gönüllüler Günü’nde biz de dünyayı daha güzel ve yaşanılabilir bir yer yapmayı amaçlayarak harekete geçiyoruz.”
 

Güncelleme Tarihi: 06 Aralık 2019, 08:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER