Dünya Gümüşhaneliler Günü kutlu olsun

Şiran Dernekler Federasyonu (ŞİDEF) Genel Başkanı Serkan Kaya’nın çağrısı ile 2018 yılından beri Gümüşhane’nin plakasını ifade eden 2/9 tarihlerinde kutlanan “2 Eylül Dünya Gümüşhaneliler Günü” kutlu olsun.

Dünya Gümüşhaneliler Günü kutlu olsun

Konuyla ilgili açıklama yapan ŞİDEF Genel Başkanı Serkan Kaya, 2 Eylül Dünya Gümüşhaneliler Gününün dünyanın neresinde olursa olsun gittiği topluma, bulunduğu ortama kalite ve katma değer katan Gümüşhane insanının onure edilmesi amacıyla ortaya çıkmış bir gün olduğunu söyledi.

Gümüşhane’nin merkez ve 5 ilçesiyle bir bütün olduğunu, yaşam, kültürel, sosyal, siyasal çeşitlilikleri zenginlik olarak gördüklerini ifade eden Kaya, “Gümüşhanemiz dağların avcundaki şehrin insanları hemşehri olgu ve kimliğini her şeyin üstünde görerek bir araya gelip her daim kaliteyi icra etmiştir. Bugün Avrupa’da dahil ülkemizin farklı noktalarında milletvekili, futbolcu, iş adamı, eğitimci, sağlıkçı, bürokrat çıkaran Gümüşhanemizin insanı 29 sevdasını hep yaşamıştır ve toplumda ilgi görmüştür. Tabiki toplumun bu güzel teveccühü bizlere sorumluluk, misyon ve vizyon yüklemiştir. Gümüşhane STK’ları olarak çalışmalarımızla ile topluma örnek olmak zorundayız. Projelerimizle, aidiyet duygumuzla gurbette doğup büyüyen yeni nesil Gümüşhaneli gençlerimize ata yurdunun, yetişen devlet adamlarımızın, bürokratlarımızın, iş adamlarımızın, eğitimcilerimizin, teknik adamlarımızın ülkemize kattığı kaliteyi ve ruhu iyi işlemeliyiz. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi "Vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır" sözü Gümüşhane adını taşıyan STK’larımıza bu anlamda önemli bir düstur olmalıdır” dedi.

“Gümüşhaneli çalışkandır, vatanını sever, misafirperverdir, iyi insanlardır” sözünü her yerde çok kez duyduklarını ve bu güzel teveccühün Gümüşhaneliler üzerinde bir vebal olduğunu dile getiren Kaya, “Bu yüzden birbirimizle sürekli istişareli olup güzel hasletlerimizi de paylaşıp çoğaltmalıyız. Kurtuluş savaşından devletimizin var oluşuna önemli ve kritik katkılar sunan Gümüşhaneli vatan Sevdalıları bu bağlamda yer yüzünde bir gün dahi olsa farkındalık oluşturmayı gün sahibi olmayı hak ediyor. Bu bağlamda “İklimi sert insanı mert” diyar Gümüşhanemizin güzel insanlarının 2 Eylül Dünya Gümüşhaneliler Günü kutlu olsun” şeklinde konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER