Dünya Temizlik Gününde etkinlik düzenlenecek

Her yıl Eylül ayının 3. Cumartesi günü kutlanan Dünya Temizlik Gününde Let's Do It ! (Haydi Yapalım) hareketi geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da Gümüşhane’de temizlik etkinliği gerçekleştirecek.

Dünya Temizlik Gününde etkinlik düzenlenecek

Geçtiğimiz yıl 191 ülkede, 81 ilde 272 temizlik noktasında faaliyet gösterilmesinin ardından bu yıl daha yoğun katılımla yapılması planlanan etkinlikle ilgili bilgi veren Let's Do It! Gümüşhane İl Temsilcisi Canan Taş, 17 Eylül Cumartesi günü ‘Dünya Temizlik Günü’nde yapılacak olan küresel temizlik hareketi kapsamında tüm dünya ile eş zamanlı olarak Türkiye’de de bu projeyi gerçekleştirecekleri, geçen yıl Süleymaniye Mahallesinde gerçekleştirdikleri temizlik çalışmamızı bu yıl Karşıyaka Mahallesi Mesire alanında yapacaklarını söyledi.

“Bu etkinlikle asıl amacımız çöp körlüğü, sürdürülebilirlik ve çevre duyarlılığına dikkat çekmektir”

17 Eylül 2022 tarihindeki Let’s Do It! hareketine tüm Gümüşhane halkını davet eden Taş, “Etkinliğimize katılmak isteyen gönüllülerimizle sabah 10.00’da Belediye binamız önünde bulaşacağız. Ardından mesire alanına yürüyeceğiz. Bu etkinlik yalnızca temizlik olarak düşünülmemelidir. Çünkü bu etkinlikle birlikte asıl amacımız çöp körlüğü, sürdürülebilirlik ve çevre duyarlılığına dikkat çekmektir. Ben her konuda olduğu gibi bu konuda da Gümüşhane’nin bir fark oluşturacağına inanıyorum. Etkinliğimize katılım ne kadar çok olursa bu durum halkımızın konuya karşı olan duyarlılığını bize göstermiş olacaktır” dedi.

Gümüşhane Belediyesi ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün de etkinlikte aktif rol aldığını belirten Taş, sahaya gelecek gönüllülerin yanlarında çöp torbaları ve eldiven getirmeleri gerektiğini ve güneşten korunmak için şapka takılmasının uygun olacağını hatırlatarak her yaş ve her kesimden tüm Gümüşhanelileri temizlik gününe davet etti.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER