Duran'dan Sadak Barajı Teşekkürü

Kelkit Belediye Başkanı Muammer Duran, su tutulmaya başlanan Sadak Barajı ile ilgili yaşadıkları sevinci paylaştı.

Duran'dan Sadak Barajı Teşekkürü
Kelkit Belediye Başkanı Muammer Duran, su tutulmaya başlanan Sadak Barajı ile ilgili yaşadıkları sevinci paylaştı.

İlçenin 40 yıllık rüyası ve organik tarımı için çok önemli olan Sadak Barajının, 22 Ekim 2013 Salı günü saat 13.00’de su tutmaya başladığını söyledi.

Sadak Barajının, sulama alanının 5 bin 208 hektar olduğunu, gövde dolgu tipinin kil çekirdekli kum-çakıl dolgu olduğunu, gövde hacminin 1 milyon 800 bin metreküp olduğunu, barajın temelden yüksekliğinin 46 metre olduğunu kaydeden Duran, barajda 20 milyon metreküp su depolanacağını ve 70 bin dekar tarım arazisinin modern yöntemlerle sulanmasının mümkün olacağını söyledi.

Yaklaşık 55 milyon liraya mal olan barajın inşasının bitme noktasına geldiğini dile getiren Duran, “Sadak Barajıyla yöremizin en mümbit arazileri suya kavuşmuş olacak. Sadak Barajı çevresine bereket getirecektir. Gelir, klasik tarımda bile ikiye katlanacak, modern tarım teknikleri ve organik tarıma geçilmesi ile miktarlar daha da artacaktır. Sulu tarım ürün miktarını artıracağı gibi yetiştirilen ürün çeşidini de arttıracaktır. Yöremizde organik tarım ve hayvancılığın büyük ölçüde gelişmesine neden olacaktır. Kelkit'teki önemli tarım potansiyeli faaliyete geçmiş olacaktır.” dedi.

Sadak Barajının uzun yıllardır Kelkit’in beklediği bir yatırım olduğunu kaydeden Duran, bu aşamaya gelmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.
Güncelleme Tarihi: 22 Ekim 2013, 21:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER