Ebeler Ve Hemşireler Haftası Kapanış Programı

Gümüşhane'de bu yıl ilk kez birleştirilerek kutlanan Ebeler ve Hemşireler Haftası, yapılan final programı ile sona erdi.

Ebeler Ve Hemşireler Haftası Kapanış Programı
Gümüşhane'de bu yıl ilk kez birleştirilerek kutlanan Ebeler ve Hemşireler Haftası, yapılan final programı ile sona erdi.

Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirilen programa Vali Yardımcısı Meral Uçar, İl Sağlık Müdürü Dr. Emre Boşnak, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Özgür Çelebi, Milli Eğitim Müdür Vekili Murat Şükrü Baş, Müdür Yardımcısı Mesut Olgun, okul ve kurum yetkilileri, sağlık çalışanları ve vatandaşlar katıldı.

Burada konuşan Vali Yardımcısı Meral Uçar, sağlık hizmetinin olmazsa olmazları, sağlık hizmetlerin en temel yapı taşı olan hemşire ve ebelerin haftasını kutlayarak, “Gerçekten çok meşakkatli bir hizmet veriyorsunuz. İnsanlar en kıymetli varlıkları olan sağlıklarını kaybettikleri zaman sizlerle muhatap oluyorlar ve siz insanların bu en zor durumlarında onlara karşı çok büyük bir sabır, özveri ve şefkatle ve telafisi olmadığı için bir o kadar da büyük bir ciddiyet ve sorumlulukla bu işi yerine getiriyorsunuz. Bu mesleğe öyle büyük bir aşkla yapıyorsunuz ki yıllarca bu hizmeti verip emekli olduktan sonra bile burada anlatırken boğazınız düğümlenebiliyor.” dedi.

İl Sağlık Müdürlüğü, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, Halk Sağlığı Müdürlüğü, Gümüşhane Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü ve Anadolu Sağlık Meslek Lisesinin ortaklığında hazırlanan programda ülke genelinde düzenlenen Sağlık Meslek Liseleri arası hemşireliği sevdirme kompozisyon yarışmasında dereceye giren eserler okundu.

Emekli ebelerden Hamide Yemenici, Sevda Turhan ve 25 yıl önce emekli olan Ayten Özener'in meslek yaşamlarında unutmadıkları hatıralarını katılımcılarla paylaştığı programda sağlık personeli arasında düzenlenen "Anılarımızı Yazalım" adlı yarışmada dereceye giren Gülcihan Aslan, Çiğdem Ataman ve Funda İmamoğlu'na da plaketleri verildi.

Zaman zaman duygusal anların yaşandığı programda kendisine sürpriz yapılan İl Sağlık Müdürü Dr. Emre Boşnak, annesi emekli ebe Ayşe Boşnak’a plaketini verirken duygusal anlar yaşadı. Çocukluğunda “keşke hasta olsak da annemiz bizimle olsa” dediklerini ve bu mesleğin 7 gün 24 saat ve ömür boyu süren bir meslek olduğunu belirten Boşnak, tüm çalışanlarına teşekkür etti.

Törene katılan emekli ebelere plaketlerinin verilmesinin ardından program sona erdi.
Güncelleme Tarihi: 13 Mayıs 2014, 23:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER