Eğitim Bir-Sen Gümüşhane 2 No’lu Şube Başkanlığı seçimleri sonuçlandı

Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Gümüşhane 2 No’lu Üniversite Şubesi, olağan genel kurulunu gerçekleştirdi. Kongrede başkanlığa Bahtiyar Çelik seçildi.

Eğitim Bir-Sen Gümüşhane 2 No’lu Şube Başkanlığı seçimleri sonuçlandı

Rehberlik Araştırma merkezi müdürlüğünde Divan Başkanlığı'nı Eğitim Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Muammer Karaman'ın üstlendiği Genel Kurula, Erzurum 1 ve 2 No’lu Şube Başkanları Mustafa Karataş ve Hüsrev Yaşa, Trabzon 1 ve 2 No’lu Şube Başkanları Mehmet Kara ve Özer Pank, Erzincan Şube Başkanı Nebi Gül ve Bayburt Memur-Sen İl Başkanı Kenan Turan ve Gümüşhane Memur Sen il Başkanı Ergin Aslan’ın yanı sıra çok sayıda üye ve delege katıldı.

Genel kurulda Eğitim-Bir-Sen'in son dönemdeki çalışmaları ve geleceğe yönelik hedefleri ele alındı. Yönetim Kurulu'nun faaliyet raporu ve denetleme kurulu raporu okundu, ardından seçimler gerçekleştirildi. 

Yapılan seçime 100 delegenin 95'i iştirak ederken Bahtiyar Çelik ile Fevzi Topal başkanlığında iki liste yarıştı. Kıran kırana geçen seçim sonucunda Bahtiyar Çelik'in listesi 48 oy alırken Fevzi Topal'ın listesi ise 45 oyda kaldı. 2 oyun geçersiz sayıldığı seçimi 3 oy farkla Bahtiyar Çelik ve ekibi kazandı.

Çelik’in yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: Şube Sekreteri Prof. Dr. Necati Çelik, Başkan Yardımcısı (Teşkilatlanma) Orhan Üçel, Başkan Yardımcısı (Mali İşler) Emin Özel, Başkan Yardımcısı (Hukuk ve Mevzuat) Halil Şeker, Başkan Yardımcısı (Eğitim ve Sosyal İşler) Mustafa Şeren, Başkan Yardımcısı (Basın ve İletişim) Doç. Dr. Mustafa Kayhan.

Kongrenin ardından açıklamada bulunan yönetim Kurulu Başkanı Bahtiyar Çelik, şunları söyledi: “Hak ve emek mücadelesi için çıktığımız bu yolda şube olmamızın ardından 1. Olağan Genel Kurulumuzu başarı ile tamamlamış olmanın verdiği mutluluğu yaşıyoruz. Genel Kurulumuza katılarak bizleri onurlandıran tüm misafirlerimize teşekkür ediyorum. İki liste olarak girdiğimiz seçimlere yüksek katılım gösteren ve kongremizi demokrasi şölenine çeviren tüm delegelerimize özellikle teşekkür ediyorum. Kaybedeni olmayan bu seçimde kazanan Eğitim Bir Sen ailesi olmuştur. Özellikle sendikamızın üniversitemizde temellerini atan ve büyüyerek bugünlere gelmesinde büyük emekleri olan başta temsilciğimizin kurucu başkanı Süleyman Duman başkanım olmak üzere, sendikamıza daha önce başkanlık yapan Emin Özel, Osman Kara, Ömer Nasuhi Akıncı ile bayrağı devraldığımız kurucu şube başkanımız Orhan Üçel başkanlarıma ve yönetimlerine yürekten teşekkür ediyorum, emeklerine ve yüreklerine sağlık. Bu süreçte başkanlık için yarıştığımız Doç. Dr. Fevzi Topal hocamıza ve ekibinde yer alan değerli arkadaşlara seçim sürecinde gösterdikleri nezaket ve olgunluk için ayrıca teşekkür ediyorum. Bu seçim Eğitim Bir Sen ailesinin üniversitemizde daha da kenetlenmesine vesile olacaktır. Önümüzdeki dönem tüm üyelerimizin desteğiyle sendikamızın ve şubemizin güçlenmesi için hep birlikte gayret edeceğiz. Gümüşhane Üniversitesindeki tüm personellerin en iyi çalışma koşullarına sahip olması için emanet bilinciyle aldığımız görev ve sorumluluğu en iyi şekilde yerine getirmeye gayret edeceğiz. Bu başarının bir ekip çalışmasıyla gerçekleştiğini bilerek, sürecin başından beri yanımızda olan tüm dava arkadaşlarıma, delegelerimize, üyelerimize ve dualarını bizlerden esirgemeyen tüm dostlarımıza yürekten teşekkür ediyorum. Kurucu başkanımız merhum Mehmet Akif İnan’ın idealleri doğrultusunda, genel merkezimizin çizgisinde, üyelerimizi temsil etme sorumluluğunun farkında olarak yeni dönemin üyelerimize, sendikamıza,  üniversitemize,  şehrimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum, soylu mücadelemizde herkesi kucaklayan, ötekileştirmeyen bu kutlu davanın hiç bir zaman akamete uğramayacağını, 32 yıllık mücadelemizin; yüzlerce kazanımının yanı sıra değer ve duruş sendikacılığı ile medeniyetimizin inşası için önemli bir mihenk taşı olduğunu ifade ettiler. Emek, Ömür ve Gönül verenlere selam olsun.”
 

Güncelleme Tarihi: 30 Nisan 2024, 23:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER