Eğitim-Bir-Sen’de 30.yıl vefa buluşması

Eğitim-Bir-Sen Gümüşhane Üniversite temsilciliği “30.yıl vefa buluşmaları” kapsamında işyeri temsilcileriyle bir araya geldi.

Eğitim-Bir-Sen’de 30.yıl vefa buluşması

Türkiye’nin en büyük memur sendikaları konfederasyonu Memur-Sen’e bağlı Eğitimciler Birliği Sendikası’nın (Eğitim-Bir-Sen) 30. kuruluş yıldönümü münasebetiyle Eğitim-Bir-Sen Gümüşhane Üniversite Temsilciliği tarafından Sema Doğan Yaşam Alanında program düzenlendi.

“30. Yıl Vefa Buluşmaları” adıyla ilki gerçekleştirilen ve sendikanın üniversite temsilciliğinin tam kadro katıldığı programa Gümüşhane Üniversitesi bünyesindeki 20 iş yerinin sendika temsilcileri ile Eğitim-Birsen Gümüşhane Şube Başkanı Habib Tanış ve Başkan Yardımcısı Ertekin Oral katıldı.

Eğitim-Bir-Sen Üniversite temsilciliği başkanı Ömer Nasuhi Akıncı, programa katılanlara teşekkür ederek kurucu genel başkan merhum Mehmet Akif İnan’ın sendikayı kurduğu dönemin zor şartlarına vurgu yaparak O’nun kişiliğinin, fikrinin ve azminin büyüklüğünün, mesai arkadaşlarıyla birlikte bu büyük sendikayı inşa ettiğini dile getirerek, başta Mehmet Akif İnan olmak üzere vefat edenleri Allah’tan rahmet diledi.

Sendikanın kuruluşundan bugüne kadar her mevkide görev yapmış ve yapmakta olanlara ayrı ayrı teşekkür ederek her birinin şükran duyulması gereken çok kıymetli bir görev ifa ettiğini kaydeden Akıncı, sözlerine şöyle devam etti: “Eğitim-Bir-Sen, hukuksuz, adaletsiz, çağ dışı yönetim ve paylaşım uygulamalarının egemen olduğu bir dönemde, bu toprakların gerçek sahipleri olarak kendi adına karar verme yetkilerinin, yerli ve milli değerlerden tamamen kopmuş bir avuç azınlığın elinde olduğunun idrakinde olarak her türlü baskı ve yıldırma girişimine rağmen yerleşik gayr-ı adil düzeni dönüştürebileceğine inanan adanmış dava adamlarının 30 yıllık soylu ve destansı mücadelesidir. Eğitim-Bir-Sen, hakikatin ve bu hakikate inananların en çok hırpalandığı, darbe ve darbe girişimlerinin yaşandığı dönemlerde hakkın, hakikatin, özgürlük arayışının ve adaletin örgütlü vicdanı ve gür sesi olmuştur. Kurulduğu günden beri emek, özgürlük ve adaletin ayrılmaz bir bütün olduğu gerçeğinden hareketle eğitim çalışanlarının hak ettiklerini almasını sağlayacak adil paylaşım için mücadele etmiştir. 28 Şubat’ın utanç verici kararlarının hayatımızdan çıkmasının, başörtüsü yasağı zulmünün sona ermesinin, katsayı engelinin son bulmasının ve dahi 15 Temmuz darbe ve işgal girişiminin püskürtülmesinin sağlanmasında alanlara il çıkan teşkilat olmuştur. Eğitim-Bir-Sen, hakka, özgürlüğe, adalete, eşitliğe dayalı; emeğin hak ettiği değere kavuşacağı, insanın nesne değil özne olarak yaşadığı bir toplumsal ve siyasi hayatın tesisi 30 yıldır için vermiş olduğu mücadeleyi, hazine kıymetinde olan devraldığı sendikal mirası büyük bir sorumluluk ve görevler fermanı bilerek kararlılıkla sürdürecektir.”

Daha sonra söz alan Eğitim-Bir-Sen Gümüşhane Şube Başkanı Habib Tanış da “Bizlerin normal sendikacılık yapanlardan farkı şudur; Bizler maddi sendikacılığın yanında manevi sendikacılık yani değer sendikacılığı da yapmaktayız. Dünyanın neresinde ihtiyaç var ise mazlumların yanında olarak imkânlarımız ölçüsünde onlara destekler sağlamaktayız. Bugün ise verdiğimiz hizmetler ile hak ve adalet noktasında verdiğimiz savaşlar ile değer sendikacılığımızı her alanda gerçekleştirmekteyiz. Bu sebepten ötürüdür ki her birimizin davaya sıkı sıkı sarılması gerekmektedir. Bugün buraya gelen ve bu programın gerçekleştirilmesinde emeği olan herkese teşekkür ediyorum’’  ifadelerini kullandı. 

Program iş yeri temsilcilerinin iş yerlerinde karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerilerinin istişare edilmesi ile son buldu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER