Eğitim- Bir-Sen’li kadınlar kahvaltı programında buluştu

Eğitim-Bir-Sen Gümüşhane Üniversite Temsilciliği Kadın Komisyonu, düzenlediği kahvaltı programında üyeleriyle bir araya geldi.

Eğitim- Bir-Sen’li kadınlar kahvaltı programında buluştu

“Güçlü Kadın, Güçlü Bir Geleceğin Habercisidir” temasıyla Gümüşhane Ramada Otel’de düzenlenen programa Eğitim-Bir-Sen Gümüşhane Üniversite Temsilcisi Orhan Üçel ve yönetimi, Eğitim Bir Sen ve Sağlık Sen Şube Kadın Kolları başkanları ve üniversitedeki Eğitim-Bir-Sen üyesi kadınlar katıldı.

Programı düzenleyen Eğitim-Bir-Sen Gümüşhane Üniversite Temsilciliği Kadın Komisyonu Başkanı Doç. Dr. Nilgün Ulutaşdemir, yaptığı açılık konuşmasında bir medeniyetin büyüklüğünün en önlemli göstergelerinden birisinin kadına bakış açısı olduğunu belirterek, “Bizim medeniyetimizde tarihin her döneminde kadınlarımız hayatın her alanında yer almış, toplum kendi içinden tarih yapıcı örnek şahsiyet niteliğinde kadınlar çıkarmıştır. İnsana değer katacak, medeniyet değerlerimizi koruyup yüceltecek bir gelecek, ancak emek veren kadının hakkını alması, ailenin ayakta tutulması ve toplumsal yapının korunmasıyla mümkündür. Kadın, aileden başlayarak toplumun tüm katmanlarının taşıyıcı unsuru, nesiller yetiştiren mürebbiyesi, çalışma hayatının önemli aktörüdür. Bir insan olarak hayatımızın her dönemini farklı rollerle kuşatan kadınlarımızın toplumsal konumunu örselemeden, saygınlığını muhafaza ederek hakkını teslim etmek sağlıklı bir toplumsal yapının olmazsa olmazıdır. Kadınlarına değer vermeyen, hakkını esirgeyen, emeğini görmezden gelen toplumlar büyük sosyal yaralara maruz kalır” dedi.

Kadınların iş ve aile hayatı arasında sıkışıp kalmadan, üreten ve çocuk yetiştiren kadın rollerinden birini diğerine feda etmeden hayatlarını sürdürmelerinin sağlanması gerektiğini kaydeden Ulutaşdemir, “Güçlü kadın, güçlü aileyi; güçlü aile ise güçlü toplumu meydana getirir. Bu bilinçle hareket edilmeli; toplumsal dokuyu koruyan, çalışma hayatında üreten kadınlarımıza hak ettikleri değer bir gün değil, her gün verilmelidir” diye konuştu.

Eğitim-Bir-Sen Gümüşhane Üniversite Temsilcisi Orhan Üçel ise selamlama konuşmasında “Seçimden sonraki ilk toplantımızın pozitif ayrımcılık gereği kadın çalışanlarımızla yapılmasından memnuniyet duyduğumu ifade etmek isterim. Sendikamızın faaliyetleri, projeleri ve beklentiler üzerine bir araya geldik. Üniversite Temsilciliği ve Yönetim Kurulu olarak iyi bir ekip olduk. Türkiye’nin en büyük sendikasının temsilcileri olarak hiçbir ayırım yapılmaksızın herkese kucak açarak ve sorunların çözümüne odaklanarak hareket edeceğiz. Biz birlikte güçlüyüz. Birlikte kocaman bir aileyiz. Katılımlarınız için hepinize ayrı ayrı teşekkürlerimi ifade ediyorum. Sizlerin onurlu duruşu ve desteğinizle Üniversite Şubemizi kurarak sendikacılık faaliyetlerimizi taçlandıracağımıza inancımız tamdır. Toplantımızı organize eden Nilgün Hocamıza ve basınımızın değerli temsilcilerine de şahsım ve yönetim kurulu üyesi arkadaşlarım adına ayrıca teşekkür ediyorum. Emek, ömür ve gönül verenlere selam olsun” ifadelerini kullandı.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER