'Ekmek Arası Domates' Çıktı

İsmail Hayal'in 9.kitabı Gümüşhane'de ki kitapçılarda 5 TL'ye geliri yetim üniversite öğrencilerine burs olarak verilmek üzere satılıyor.

'Ekmek Arası Domates' Çıktı
Gümüşhaneli Eğitimci ve Yazar İsmail Hayal’ın yaşadığı hatıralarından ve seçme köşe yazılarından oluşan “Ekmek Arası Domates” kitabı Bursa Özhan Yayınevinden çıktı.

118 sayfa olarak çıkan kitapta; Ekmek Arası Domates, Göç, Cızlavut Lastiği, Karpit Kazanı, Foto Şipşak, Hacı Annenin İncirleri, Amigo Selçuk, Bir Arafilboyu Masalı, Hüzünler Şehri, Anneme Mektup, Vah Beni Köylerim, Usta İle Çırak, Seyr-i Gümüşhane, Gümüş Masal, Fayık Emmi, Düş Gördüm, Babam Niye Gelmedi, Hamal Hoca Ahmet, Bir Çift Çarık, Yanık Teraziler, Oğul, Çığ, Bir Fiske Işık, Deli Kim, Veli Kim, Gül Şerbeti, Gıcık Aydın “Nazire Nalçacı” başlıkları yer alıyor.

Geliri Gümüşhaneli yetim üniversite öğrencilerine burs olarak verilecek olan kitap Gümüşhane’deki kitapçılardan 5 TL karşılığında alınabiliyor.

Kitap hakkında bilgi veren İsmail Hayal, “Belki öykü de denilemeyecek düzeyde olan bu acizane hatıralarımızı sizlere sunmadan önce inanın kılı kırk yardım. Zira siz değerli okurlarımızın beğenisine hep en güzelini sunmanın telaşesindeyim. Sanat kaygısından uzak sadece bu küçücük öyküleri (hatıra) sizler okurken bir nebze gül tadı, hasret yahut bir küçücük ibret alırsanız ben ziyadesiyle bahtiyar olacağım. Bu mütevazı eserimle sadece samimi duygularımı haşır neşir ettiğim hatıralarım arasında sizleri küçücük bir gezintiye çıkarmayı amaçlıyorum. Burada yazılan öykü ve hatıraların tamamı gerçek olup tarafımdan yaşanmıştır. Bu kubbede bir hoş seda bırakabilmenin ıstırabında karaladığım bu aciz hatıraları sizlerin beğenisine sunuyorum. Kitabın basımında maddi ve manevi katkılarını gördüğüm değerli ağabeyim Ömer Faruk HAYAL’e en kalbi şükranlarımı sunuyorum” dedi.
Güncelleme Tarihi: 08 Ağustos 2012, 15:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER