En genç Belediye Başkanı Abdulbaki Kara hızlı başladı

Gümüşhane’de 38 yaşında 19 bin 346 kişinin yaşadığı Şiran ilçesine Belediye Başkanı seçilen Abdulbaki Kara, mazbatasını aldıktan sonra hızlı bir şekilde sahaya indi.

En genç Belediye Başkanı Abdulbaki Kara hızlı başladı

AK Parti’den aday adayı olan fakat gösterilmedikten sonra vatandaşların yoğun ısrarı üzerine Demokrat Parti’den aday olarak Belediye Başkanlığı için yarışan 10 isim arasından yaklaşık yüzde 40 oy alarak başkan seçilen ve Gümüşhane’nin en genç belediye başkanı olan Kara, hızlı başladı.

İlçe merkezinde kurulu 24 sandıkta toplam 6 bin 821 seçmenin bulunduğu Şiran'da geçerli 4 bin 699 oyun bin 745'ini alan Kara, Demokrat Parti’nin 31 Mart seçimlerinde Türkiye’de kazandığı 2 Belediye Başkanından birisi olmuştu.

Mazbatasını alıp Belediye Başkanı Mutlu Özel'le devir-teslim yaptıktan sonra yeni Belediye Meclisi üyeleriyle birlikte İlçe Kaymakamı Mehmet Alperen Başkapan'ı makamında ziyaret eden Kara, ardından ilçe merkezinde kurulan Perşembe pazarında vatandaşlarla bir araya geldi.

Hemen ardından Belediye personeliyle bir araya gelerek ilk toplantısını yaparak "Şiranımız için hep birlikte gayretli ve disiplinli bir çalışma ile Şiran'a hizmet etmek için tüm gücümüzle koşturacağız" mesajı veren Kara, bugün ise İl Koordinasyon Kurulu toplantısına katılarak ilçenin sorunlarıyla ilgili bölge müdürlerine bilgi verdi, destek talep etti.

Bugün akşam idrak edilen Kadir Gecesinde de Şiran Merkez Camiinde namaz çıkışı vatandaşlara kandil simidi ikramında bulunan Başkan Kara, ardından İtfaiye ekiplerinin cadde ve sokak temizleme çalışmalarına katıldı.

"Göreve geldiğimizde saate bakmadan çalışmaya başlayacağız çünkü Şiran'ın kaybedecek vakti yok demiştik" sözünü hatırlatarak İtfaiye ekipleriyle birlikte temizlik yapan Başkan Kara, Şiran'ın cadde ve sokaklarını temizleme çalışmalarını sürdüren itfaiye ekiplerinin çalışmalarını yerinde inceleyip ekiplere tatlı ikramında bulundu.

Sosyal medyayı da aktif olarak kullanan genç Başkan Abdulbaki Kara, seçim sürecinde çocuklara sözünü verdiği Ramazan etkinlikleri kapsamında 7 Nisan Pazar günü saat 21.30’da Şiran Halk Eğitimi Merkezi Salonunda yapılacak olan Hacivat & Karagöz Gölge Oyununa tüm vatandaşları davet etti.
 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Kelkitli adem
Kelkitli adem - 3 hafta Önce

Başkanı tebrik ederim başarılar diliyorum ülkenin böyle genç ve dinamik insanlara ihtiyacı var

Metin SEVİNDİK
Metin SEVİNDİK - 3 hafta Önce

Baki başkanı tebrik ediyoruz.
Başarılar diliyoruz.

Emrah TALİP
Emrah TALİP - 3 hafta Önce

Hayırlı olsun başarılar dilerim sayın başkanım.

SIRADAKİ HABER