“En güzel model, en güzel örnek O”

Gümüşhane’de İl Müftülüğü tarafından Mevlid-i Nebi Haftası ve Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle “Peygamberimiz, İman ve İstikamet” konulu konferans düzenlendi.

“En güzel model, en güzel örnek O”

Gümüşhane Kültür Merkezinde düzenlenen programa konuşmacı olarak Atatürk Üniversitesinden Doç.Dr. Mehmet Göktaş katıldı.

İstiklal Marşı'nın okunması ve Kur'an-ı Kerim tilavetiile başlayan programda İl Müftüsü Hüseyin Gün bir selamlama konuşması yaptı.

“Her zamankinden daha fazla onun örnekliğine ihtiyacımız var”

Konuşmasında Diyanet İşleri Başkanlığının sevgili Peygamberimizin dünyaya teşriflerinin seneyi devriyesini her yıl bir konu ve tema ile kutladığını hatırlatan Gün, “Bu yılki Mevlid-i Nebi haftası konusu da Hazreti Peygamber, iman ve istikamet üzerinedir. Günümüz Müslümanların 1452. yılını idrak etmiş olduğumuz sevgili Peygamberimizin dünyaya teşriflerinde onun bize öğrettiği, öğretmek için çaba ve gayret sarfettiği iman anlayışına, bize çizmiş olduğu istikamete, adalet ve hakkaniyet çerçevesinde iş ve işlemlerimizdeki davranışlarımıza her zamankinden daha fazla onun örnekliğine ihtiyacımız var. Her şeyin sahtesinin yapıldığı sahte bal, sahte tereyağı, sahte diploma ve benzeri her şeyin sahtesinin yapıldığı günümüzde özellikle Müslümanların, bizlerin adalet ve istikamet üzere ve aynı zamanda helal ve harama dikkat edecek bir hayatı sürmemiz gerektiğini Efendimiz'in kutlu mesajlarından çok daha iyi anlıyoruz” dedi.

İnsanların doğumundan ölümüne kadar her an yanında olan, fedakarane görev yapan, din görevlerin haftasını da tebrik eden Gün, “Aynı zamanda Beytullah'ın şubesi olan camilerimizin imar ve inşasında görev almış ve bugün hayatta olan hayırsever kardeşlerimize ebeden dua ediyoruz. Rabbim onlardan razı olsun. Bu camilerimizin imar ve inşasında bulunup da bugün aramızda olmayan hayırsever kardeşlerimizi de rahmetle anıyoruz” diye konuştu.

Müftü Gün’ün arsından kürsüye gelen Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden Doç.Dr. Mehmet Göktaş "Peygamberimiz, iman ve istikamet" konulu konferansını gerçekleştirdi.

“O tanıtılmalı. O tanınmalı. O bilinmeli. O yaşanmalı. En güzel model, en güzel örnek o çünkü”

Her Müslümanın hedef ve gayelerinden birisinin “Efendimiz Aleyhisselatü Vesselamı anlatmak, anlamak, yaşamak, o güzeller güzeline benzemek” olması gerektiğini kaydeden Göktaş, “Bir insanı mükemmel yapan bütün vasıfları üzerinde taşıyan Hazreti Peygamber'in bütün vasıflarının bizim üzerimizde ve cemiyetimizde tecelli etmesi noktasında bu tür programlar yapılmalı. O tanıtılmalı. O tanınmalı. O bilinmeli, o yaşanmalı. En güzel model, en güzel örnek o çünkü” ifadelerini kullandı.

Doç.Dr. Göktaş, “Hazreti Peygamber yaşayan Kur'an, ahlakı da Kur'an. Hazreti Peygamber'in hayatı Kur'an'a hem zarf hem de mazruftur. Bütün sıfatlarda, bütün kemal sıfatlarda Hz. Peygamber zirvededir. İstikamet sabır ister. Mikro alem insanda ve makro alem kainatta Allah-u Teala'nın koymuş olduğu harika bir denge var. Bir insanın dengesi bozulduğu zaman insan ayakta duramaz. Ama Allah hem mikro alem insanı hem de kainata muhteşem bir denge koymuştur. Bu umumi ritme uygun hareket ettiğimizde biz insanlar dünyada da cenneti yaşayacağız. İnsan, kainatın adeta Fatihası. Biri Kur'an'ın özü özeti, insan da kainatın özeti. Namaz bütün ibadetlerin özeti. Fatihasız namaz olmaz” dedi.

Program hatimle teravih kıldıran din görevlileri Resul Sağır ve Aziz Aydın'a belge takdim edilmesi ve konuşması Doç.Dr. Mehmet Göktaş’a Vali Alper Tanrısever tarafından hediye takdim edilmesiyle sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER