‘Engel Yoktur, Engeller vardır’

Sağlık-Sen ve Memur-Sen Gümüşhane Engelli Komisyonları Başkanı Coşkun Tuncer, engellilerin temel sorunlarını ortadan kaldırmayı birinci hedef olarak belirlediklerini söyledi.

‘Engel Yoktur, Engeller vardır’

Sağlık-Sen ve Memur-Sen Gümüşhane Engelli Komisyonları Başkanı Coşkun Tuncer, engellilerin temel sorunlarını ortadan kaldırmayı birinci hedef olarak belirlediklerini söyledi.

Yetkili sendika olarak amaçlarının sahip oldukları haklardan bütün çalışanların sonuna kadar yararlanmasını sağlamak ve yeni taleplerinin karşılanması için mücadele vermek olduğunu kaydeden Tuncer, hasretlerinin ise engelsiz yarınlara ulaşmak olduğunu belirtti.

“4. Dönem Toplu Sözleşme Metni Engellileri Tatmin Etmemiştir”

4. Dönem Toplu Sözleşme Metninde engellilere verilen ‘engelli kamu görevlilerine; mesleki uyum eğitimlerinin verilmesi, fiziki çalışma koşullarının iyileştirilmesi, kurum tarafından görevlendirilmeleri halinde refakatçilerin eşlik etmesi,  kamu konutlarından pozitif ayrıcalık kapsamında öncelikli yararlanmalarına yönelik gerekli tedbirlerin alınması ve Engelli çocuğu olan kamu görevlilerine ödenecek çocuk yardımının %50 artırımlı olarak ödenmesi’ hükmünün engellileri yeterince tatmin etmediğini kaydeden Tuncer, “Sayın Başbakanımızın 31 Ekim 2017 Tarihinde Partisinin Grup Toplantısında yaptığı konuşmasında, 2018 Yılında 5000 engelli personelin istihdam edileceğini ve geçerlilik süresi 2 yıl olan E. KPSS. Sınavının geçerlilik süresin 4 yıla çıkarılacağının müjdesini vermesi bizleri ziyadesiyle mutlu etmiştir. Geriye dönüp baktığımızda özellikle de mensubu olduğum sağlık kurumları başta olmak üzere birçok kurumda kilit noktalarda engelli kardeşlerimizin çalışmasına rağmen, diğer personellerin özel gün ve haftalarında gösterilen kutlama hassasiyeti ne yazık ki  Engelliler Günü ve Engelliler Haftası’nda bizlere gösterilmemektedir. Kurumlarımızın Kıymetli Yöneticilerinin bu hassasiyetimize kulak vermelerini ve ehemmiyet göstermelerini temenni ediyoruz. Bu vesileyle, bütün engellilerin 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü en kalbi duygularımla kutluyor, bu günün, engellilerin önündeki engellerin kalkmasına vesile olmasını diliyorum” dedi. 

Güncelleme Tarihi: 01 Aralık 2017, 13:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER