Engelli kamu çalışanları Herfene’de buluştu

Gümüşhane Belediyesi, 3 Aralık Dünya Engelliler günü nedeniyle il merkezindeki engelli kamu çalışanları için ‘herfene’ programı düzenledi.

Engelli kamu çalışanları Herfene’de buluştu

Gümüşhane Belediyesi, 3 Aralık Dünya Engelliler günü nedeniyle il merkezindeki engelli kamu çalışanları için ‘herfene’ programı düzenledi.

Belediye Başkanlığının ev sahipliğinde Sağlık-Sen ve Memur-Sen Engelliler Komisyonu organizasyonunda gerçekleştirilen program Belediye sosyal tesislerinde gerçekleştirildi.

Kamu kurumlarında çalışan engelli personeller ile engelli derneklerinin yöneticilerinin katıldığı programda davetlilere yöresel yiyecekler ikram edilirken, Selçuk Çelik solistliğinde canlı müzik programı gerçekleştirildi.

Gümüşhaneli sanatçı Onur Akgül’ün de sürpriz yaparak katılıp türküler seslendirdiği programa ayrıca Türkiye Bayanlar Voleybol 1.lig, B grubundaki temsilcimiz Gümüşhane Belediyesi Gençlerbirliği yönetici ve sporcuları da katıldı.

Katılımcılardan isteyenlerin şiirler okuduğu programa Gümüşhane protokolünün tamamı katılırken, etkinlikte konuşan Vali Okay Memiş, 2008 yılından sonra Türkiye’de engelli vatandaşlara sağlanan hizmetlerin anayasada tanımlanan sosyal devlet ilkesinin en önemli tezahürü olduğunu söyledi.

“Gümüşhane zor bir coğrafyaya sahip”

Gümüşhane’nin zor bir coğrafyaya sahip olduğunu dile getiren Vali Memiş, “Gümüşhane topoğrafyası ve coğrafyası itibariyle değil engelli vatandaşlarımızın herhangi bir engeli olmayan vatandaşlarımızın bile yaşamakta zorlanabildiği bir topoğrafyası olan, adeta kayalıklara kurulmuş bir şehir. Sümela Manastırı gibi bütün evlerimiz. Şehrin planlamasının, kentleşmenin çok önemli olduğunu düşünüyoruz.  Memnuniyetle görüyoruz ki Belediyemiz her alanda olduğu gibi özel bireyli kardeşlerimizle ilgili olarak da çok güzel çalışmalar yapıyor” dedi.

“Amacımız engelleri ortadan kaldırmak”

Belediye Başkanı Ercan Çimen de bir farkındalık oluşturmak amacıyla böyle bir program düzenlediklerini belirterek, “Bizim Gümüşhane Belediyesi olarak yapmamız gereken şey engelleri ortadan kaldırmak. Amacımız şehrin sorunlarına hızlı bir şekilde çözüm aramak. Tabi bunu istişare ederek yapmak istiyoruz. Bizim Belediyemize bağlı Aile ve Yaşam Merkezimiz var. Yaklaşık 6 ay oldu hizmete gireli. Gümüşhane’de engelli kardeşlerimizin evlerini tek tek ziyaret ettiler. Oradaki sorunlara bizde sosyal Belediyecilik çizgisinde çalışmalarımızı yaptık. Bunları yaparken de Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünden, Valiliğimizden, Müftülüğümüzden, Sağlık Müdürlüğünden destek aldık. Evlere ziyaretimiz devam ediyor. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüzün yol engelini ortadan kaldıracağız. İnşallah orayı engelsiz bir hale getireceğiz” diye konuştu.

Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü İsrafil Özcan de yakın zamanlara kadar engelinden korkup evinde saklanan, engelinden utanıldığı için eve kapatılan çocukların olduğu Türkiye’den, bugün engeliyle ve engellisiyle hayatın içerisinde olmayı bir şiar edinen sosyal devlet anlayışına gelinmesinden dolayı Türkiye’nin aldığı mesafeyi hep birlikte gördüklerini, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü olarak da her zaman engelli vatandaşların yanında olmaya devam edeceklerini söyledi.

Memur-Sen Engelli Komisyonu Başkanı Coşkun Tuncer ise Gümüşhane’de çok güzel projeler ve işler yapıldığını kaydederek, “Yerelde Belediyelerin yaptıkları projeler, icraatlar tüm vatandaşları kapsadığı gibi bir noktada engellileri doğrudan ilgilendirir. Sayın Valimize ve belediye başkanımıza biz engelli vatandaşlar için yapmış oldukları hizmetlerden dolayı teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Programa Vali Memiş, Başkan Çimen, eşi Gülsen Çimen, İl Jandarma Komutanı Albay Cezayir Danışan, eşi İlke Danışan, Cumhuriyet Başsavcısı Bozan Çevik, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Muhammet Hilmi Avan, kamu kurum müdürleri, engelli kamu çalışanları ve aileleri, engelli derneklerinin yöneticileri katıldı.

Herfene nedir?

Kadimden beri kış aylarında Gümüşhane’de “elfene” yada “arifhane” kelimelerinden gelen herfene geceleri insanların bir araya gelip yiyip içtiği, sohbet edip şiirler okuduğu, türküler seslendirdiği programlara deniliyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER